TRIBINA SNV PAKRAC Zakonske izmjene nova prilika poljoprivrednicima

TRIBINA SNV PAKRAC Zakonske izmjene nova prilika poljoprivrednicima

 

Promjene u Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, novi Zakonu o OPG-ima, gradski natječaj za OPG-e i obrte, mjera Programa ruralnog razvoja bile su teme javne tribinu za poljoprivrednike s područja Pakraca i Lipika koju je u četvrtak u gradskoj vijećnici organizirao Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Pakraca.

Nikola Ivanović, predsjednik VSNM Pakrac i zamjenik gradonačelnice istaknuo je da je važno da poljoprivrednici s našeg područja imaju informacije o promjenama u zakonodavstvu i pozvao ih da iskoriste mogućnosti koje novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu pruža, kao i mogućnosti gradskog i drugih natječaja za poljoprivrednike.

Poljoprivrednici, njih gotovo 50,  ukazali su na gotovo katastrofalno stanje s divljači i uništavanjem usjeva, posebice u selima podno Psunja.

Nakon tribina je podijeljen  sjemenski kukuruz poljoprivrednicima, koju je Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Pakraca  osiguralo u saradnji s Komesarijatom za izbjeglice Vlade Republike Srbije i Srpskim narodnim vijećem iz Zagreba, izvijestio je pakrački dogradonačelnik Ivanović.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email