TRIBINA SDP-A U Pakracu boravio Davor Bernardić

TRIBINA SDP-A  U Pakracu boravio Davor Bernardić

Na tribini SDP-a organiziranoj u njihovoj prostoriji za čelništvo pakračke i lipičke stranačke organizacije jučer je u Pakracu boravio Davor Bernardić, predsjednik SDP-a i  Ivana Posavec Krivec iz Križa, šestopostavljena kandidatkinja na listi ove stranke za izbore za parlament EU.

Upitan nakon tribine što je razlog njegovog boravka u Pakracu čelnik SDP- je  za „Pakrački list“ rekao: „Cilj je potaknuti što više simpatizera SDP-a da izađu na izbore 26. svibnja. SDP je pokazao da se kroz naše zastupnike u nizu segmenata može boriti u EU parlamentu za ciljeve Hrvatske, pogotovo kada su u pitanju plaće, mirovine i zdravstvene zaštite. Sada su plaće tri, a mirovine pet puta manje od prosjeka EU. Imamo plan kako minimalna plaća ne smije biti manja od 4.000 kuna i plan kako podići mirovine za 300 kuna. To su stvari na koje stavljamo posebne naglaske.“

Do izbora, kako je rekao, će biti još stranačkih aktivnosti u Pakracu prvenstveno na predstavljanju plana „Slavonija 2030.“ koji sadrži plan razvoja ove regije u narednih 10 godina baziranog prvenstveno na razvoju poljoprivrede i osnaživanju turizma kako bi pružili mladim obiteljima razlog za opstanak.

Ivana Posavec Krivec je rekla da je po prijateljskoj liniji više puta boravila u Pakracu i stoga nije iznenađena stanjem. Profesionalno se bavila demografijom i svjesna je da sredinama u kojima su zabilježena ratna stradanja za razvoj treba veća pomoć središnje države i institucija. „Fondovi Europske unije su upravo velika prilika i za Pakrac i za Lipik jer je kroz njih moguće popraviti život svakog stanovnika samo ako postoji odvažna i hrabra vizija lokalnih čelništva. Posebno ako se iz njih makne sve ono što se danas smatra korupcijom“, rekla je potencijalna SDP-eova europaralamentarka.

Čelnici SDP-a su iz Pakraca otišli put Požege i Slavonskog Broda gdje su tijekom poslijepodneva i večeri planirane slične aktivnosti.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email