TOPLICE LIPIK: Poezijom o životu s multiplom sklerozom

TOPLICE LIPIK: Poezijom o životu s multiplom sklerozom

Prigodnim kulturno-umjetničkim programom sinoć je u holu Mramornih kupki lipičke bolnice obilježen Nacionalni dan multiple skleroze koji su organizirali Toplice Lipik i Društvo multiple skleroze Požega.

dsc_6793

O važnosti davanja podrške oboljelima od multiple skleroze u svakodnevnoj borbi s ovom teškom, neizlječivom bolešću govorila je Ljerka Pavković, glavna sestra lipičke bolnice, dok je dr. Oto Kraml, spec.fiz.med., istaknuo  kako se osobe koje boluju od multiple skleroze često susreću s brojnim kliničkim simptomima koji smanjuju kvalitetan i normalan život, a tijek bolesti je u svake osobe različit i nepredvidiv.

????????????????????????????????????

U glazbenom dijelu programa nastupile su učenice 5. razreda Maja Berlančić i Ida Jirasek na flautama te Mateo Kadežabek, učenik 6. razreda Osnovne glazbene škole Pakrac, a posjetitelje su svojim autorskim stihovima koji govore o životu s ovom bolešću počastili i pacijenti lipičke bolnice, Terezija Križanac i Ilija Putrić, članovi  Društva MS Požega te Ivica Odobašić iz Slavonskog Broda.  Obilježavanju su prisustvovale i dvije učenice OŠ „Dobriše Cesarića“ iz Požege s učiteljicom Marijom Mrkojević predstavivši dokumentarac „Ništa ne važno – moj život s multiplom sklerozom“ koji je izradila Filmska družina OŠ „Dobriše Cesarića“ iz Požege u suradnji s Društvom MS Požega.

????????????????????????????????????

Večer je završila stihovima prim.dr. Senke Rendulić-Slivar koja je izrecitirala nekoliko svojih autorskih pjesama.

dsc_6808

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email