TOMO MEDVED, TEHNIČKI MINISTAR BRANITELJA: Uskoro natječaj za desetak zaposlenih

TOMO MEDVED, TEHNIČKI MINISTAR BRANITELJA: Uskoro natječaj za desetak zaposlenih

 

„U tijeku su završni radovi na izgradnji Doma hrvatskih branitelja u Lipiku i kroz desetak dana očekujemo tehnički prijem nakon čega bi započeo proces stavljanja objekta u funkciju. O tome će danas u Lipiku donijeti odluku Upravno vijeće, prvenstveno o broju osoba koje će se zaposliti u startu s području Pakraca i Lipika i na tome je upravo naglasak jer je ovo područje  imalo veliku ulogu u Domovinskom ratu i podnijelo veliku žrtvu. Dom će biti  ponos hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata, ali će biti i gospodarski subjekt. U prvoj fazi će to biti desetak radnih mjesta onih struka koje će biti najpotrebniji za funkcioniranje takve ustanove, a njenim narastanjem će rasti i broj zaposlenih“, izjavio je Tomo Medved, tehnički ministra branitelja nakon što je jutros obišao gradilište Doma hrvatskih veterana u Lipiku i sastao se s članovima Upravnog vijeća ove ustanove.

Kada će Dom započeti s  radom?

Onog trenutka kada dobijemo sve neophodne papire o tehničkoj ispravnosti objekta idemo s natječajem za zaposlene, te procedura izbora korisnika čime počinjemo i formalni rad ustanove.

Tko će biti korisnici?

Obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, invalidi Domovinskog rata i hrvatski branitelji s područja cijele Hrvatske. Kandidata ima jer usluga koju će dobiti u Domu je  jedinstvena jer je to prvi takav objekt u Hrvatskoj i njegovim stavljanjem u funkciju uvelike ćemo doprinijeti skrbi o populaciji o kojoj skrbi Ministarstvo branitelja.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email