Sveti Nikola u vrtićima, školama i na pedijatriji

Sveti Nikola u vrtićima, školama i na pedijatriji

Mnogi pakrački mališani zasigurno su jutros požurili provjeriti sinoć pripremljenu čizmicu i doznati što je o njihovom prošlogodišnjem ponašanju imao za reći sv. Nikola. Njegov je dan, pa je poklonom ili šibom – već prema zasluzi – nagradio vlasnika. Nastavak darivanja uslijedio je danas prijepodne kad je sv. Nikola obišao pakrački vrtić „Maslačak“ i darivao sve korisnike. Vrtićanci su susret obilježili prigodnim pjesmicama i plesom, a na upit sv. Nikole jel’ je netko od njih umjesto pune čizmice pronašao šibu, nisu se željeli previše izjašnjavati.
Ranije je darivao i polaznike područnog vrtića na Kalvariji, a posjetio je i Donju Obrijež i Badljevinu gdje su mu se obradovali tamošnji vrtićanci te učenici područnih osnovnih škola. Nakon posjeta matičnom vrtiću u gradu, sv. Nikola će razveseliti i mališane u vrtiću u Prekopakri, a pokloni neće zaobići niti djecu smještenu na odjelu pedijatrije u pakračkoj bolnici gdje će i završiti ovaj prigodni obilazak.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone