OD SUTRA Vozači, sačuvajte 700 kuna u džepu!

OD SUTRA Vozači, sačuvajte 700 kuna u džepu!

Iako zima klimatski prijeti tek početkom prosinca, a kalendarski nastupa tek u drugoj polovini posljednjeg mjeseca u godini, prometni propisi preventive radi zimski period prepoznaju nešto ranije…

Od 15. studenog, dakle od sutra, na snagu će stupiti Odluka o obveznoj uporabi zimske opreme za vozila koju je donijelo Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, a bit će valjana sve do 15. travnja iduće godine.

Zakon kaže da se pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 tone podrazumijevaju zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lanci za snijeg (pripravni za postavljanje na pogonske kotače).

Zimska oprema autobusa i teretnih vozila podrazumijeva ili zimske gume (M+S) na pogonskim kotačima ili su to lanci za snijeg postavljeni na pogonske kotače, a ako zbog tehničkih razloga lanci ne mogu na pogonske kotače, moraju imati zimske gume (M+S).

Ako prometna policija zatekne vozilo bez zimske opreme na cesti u vrijeme kada je zimska oprema obvezna, vozaču prijeti novčana kazna od 700 kuna.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email