SUSRETI: Mladi rukometaši posjetili udrugu slijepih

SUSRETI: Mladi rukometaši posjetili udrugu slijepih

U sklopu projekta “Škola rukometa” pod pokroviteljstvom Državnog ureda za Sport kojim je između ostalog predviđena i nabavka sportskih pomagala za rad sa osobama s invaliditetom  mladi rukometaši Škole rukometa Rukometnog kluba LiPa iz Lipika i Pakraca u pratnji trenera Svena Zerdina i predsjednika kluba Krešimira Hihlika posjetili su Udrugu slijepih Pakrac – Lipik.  Dobrodošlicu mladim rukometašima su poželjeli Stanko Kovačić, predsjednik Udruge i Mirsada Madžarević, videća pratiteljica s članovima sportske sekcije udruge.

Susret je protekao u ugodnom druženju  i sportskom natjecanju, izvijestio nas je predsjednik Krešimir Hihlik.  Djeca su s velikim zanimanjem upoznavala razna pomagala potrebna slijepim i slabovidnim osobama, poput zvučne vage, tlakomjera ili sata koji izgovara trenutno vrijeme. Isprobali su orijentaciju u prostoru s povezom na očima, uz pomoć videće pratiteljice ili bijelog štapa. Okušali su se i u šahu te dominu za slijepe, a najveći interes je pobudio elektronički govorni pikado za slijepe u kojem se Stanko Kovačić  pokazao kao nepobjediv protivnik začuđujuće preciznosti.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone