U SUBOTU 25.2. U 12:25 SATI NA HTV 1 Najava obilježavanja početka Domovinskog rata u „Veteranima mira“

U SUBOTU 25.2. U 12:25 SATI NA HTV 1 Najava obilježavanja početka Domovinskog rata u „Veteranima mira“

 

Marija Miličević, urednica i voditeljica „Veterani mira“, emisije o braniteljima koja se emitira na 1. programu Hrvatske radiotelevizije, boravila je u četvrtak u Pakracu gdje je sa svojom ekipom snimila prilog o Pakracu, na temu obilježavanja 26. godišnjice početka Domovinskog rata.

Prilog će biti emitiran u subotu 25. veljače u spomenutoj emisiji koja na 1. programu HTV-a počinje u 12:25 sati.

Uz gradonačelnicu Anamariju Blažević te Miroslava Ivančića, predsjednika Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika i glavnog organizatora obilježavanja, u ovom prilogu izjavu je dao i Ivo Marušić, bivši načelnik Policijske postaje Pakrac, koji je kao pripadnik postrojbe policije za specijalne namjene „Tigar Rakitje“ bio u Pakracu 1. i 2.3.1991. Uz njega izjavu je dao i Požežanin Željko Vidmar, koji je početkom ožujka 1991. u Pakrac došao s postrojbom „Pionirski grad“. On je jedan od trojice pripadnika hrvatskih snaga koji su ranjeni u toj akciji, a Vidmar je ranjen kod današnje zgrade Turističke zajednice.

Obilježavanje početka Domovinskog rata u Pakracu će, osim ovim prilogom, biti najavljeno i gostovanjem u studiju. Uz Miroslava Ivančića, gost emisije će biti i Ivica Jurenec, predsjednik Udruge SJP „Ban“ Koprivnica, koji je 1. i 2.3.1991. u akciji u Pakracu sudjelovao kao pripadnik „Omega“.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email