STARIJI PIONIRI JESENSKI PRVACI Trener D. Kelemen: Ovi momci su sjajni u svakom pogledu!

STARIJI PIONIRI JESENSKI PRVACI Trener D. Kelemen: Ovi momci su sjajni u svakom pogledu!

Stariji pioniri Hajduka jesenski su prvaci Županijske nogometne lige Požeško-slavonske županije za sezonu 2020/21. Učenici trenera Darka Kelemena bili su uvjerljivi u konkurenciji 11 klubova gdje su u 10 odigranih susreta ostvarili 9 pobjeda i 1 poraz još iz 1. kola s gostovanja kod Lipika 1925 gdje su izgubili s minimalnih 1:0.

„Iako oslabljeni odlaskom sjajnog Luke Majstorovića u osječki Hypo limač te neigranjem većeg dijela polusezone vratara Mihaela Baloga i Frana Mileka Sahera, bili smo odlični uz tek taj jedan, minimalan poraz od Lipika. Ostvarili smo ukupnu gol razliku 40:7. Ovo je drugi jesenski naslov zaredom i još jednom je ova generacija, koju nose igrači rođeni 2005., dokazala kako pozitivan odnos prema treninzima, timski duh, motiviranost i nogometna inteligencija bivaju nagrađeni rezultatima i igrom“, iskazuje zadovoljstvo trener Kelemen jesenskom polusezonom u kojoj njegovi puleni najefikasniju partiju pružili u 9. kolu protiv Dinama iz Rajsavca kojeg su pobijedili s 11:0.

Posebno su, nastavlja trener ove talentirane generacije, sjajan timski duh pokazali pobjedama protiv jačih ekipa, kao što su Požega, Papuk Velika, Vidovci i Kutjevo, koji igraju i u regionalnoj Kvalitetnoj ligi, tamo gdje je Hajduk igrao godinama.

Iako mu je kolektiv uvijek ispred pojedinca, Kelemen u zaslugama za polusezonski naslov ne može mimoići i istaknute pojedince.

„Uz nositelje igre Stjepana Dietzmana, Matea Širca, Stjepana Kiša, Ivana Benkovića ove jeseni afirmirali su se i prvi strijelac Florijan Škariot i mlađi igrači Romeo Kohajda, Karlo Tomić, Stjepan Mateš, Matko Banović. Pohvalio bih i igrače koji su do sad bili u drugom planu, ali su svojim radom i upornošću dokazali kako mogu biti važan dio ekipe – Patrik Broš, Leo Martinelli, Patrik Mercluft, te najmlađi Ivan Turković, Marko Žilić i Neo Želimorski. Svima njima se krajem jeseni pridružio i dao svoj doprinos jesenskoj tituli odlični mladi igrač koji je došao iz Lipika, Lovro Bruneta. O koheziji i duhu ekipe govori i podatak da se u listu strijelaca upisalo  čak 13 igrača“, ponosan je na svoje prvake Kelemen.

Koliko povjerenja ima u ovaj sastav sjajnih petnaestgodišnjaka Kelemen potvrđuje i sljedećim zaključkom: „Usuđujem se, kao dugogodišnji trener mlađih kategorija, reći da je ova ekipa po pozitivnom pristupu radu i igri, po svom sportskom ponašanju i odgoju na terenu i izvan njega, možda i najdojmljivija mlada ekipa koju sam vodio“, riječi su koje doista imaju težinu, jer dolaze iz usta trenera koji je kroz bogatu trenersku karijeru nogometno odgojio mnoge bivše i sadašnje nogometaše. Ne samo Hajduka, već i ostalih klubova. Od onih u okruženju, pa sve do najvećih u Hrvatskoj.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email