U SRIJEDU 2. KOLO KUPA Hajduk i službeno protiv Lipika

U SRIJEDU 2. KOLO KUPA Hajduk i službeno protiv Lipika

Sutra  s početkom u 17 sati na pakračkom stadionu nakon deset godina ponovo će službenu utakmicu odigrati veliki lokalni rivali Hajduk protiv Lipika 1925.

Njih je ždrijeb kao protivnike spojio u 2. kolu županijskog  nogometnog kupa.

Mada najbliži susreti i kroz povijest vrlo česti rivali u prvenstvima i kupu, niz okolnosti je utjecao da ne odigraju međusobnu utakmicu više od 9 godina. Posljednja je odigrana u Pakracu 25. svibnja 2008. godine kada su se oba kluba posljednji put natjecala u istoj ligi – 1. županijskoj. Upravo tom pobjedom do 4:0 te je godine  NK Lipik osigurao prvo mjesto i plasman u viši rang pobjegavši Hajduku 9 bodova. U istoj sezoni, Lipik je polovinom studenog 2007. godine bio bolji i u Lipiku pobijedivši s 2:0.

U tim utakmicama iz sadašnjeg sastava Hajduka nastupili su Dino i Boris Prohaska, Marko Bukovac te sadašnji trener Viktor Trbara. U lipičkom sastavu u tim dvama utakmicama, nastupila su dva igrača koja bi u srijedu ponovo trebala istrčati na teren: Mario Komljenović i Adriano Baškiera, ali lipički će bijeli dres iz sezone 2007/08. zamijeniti zelenim Hajdukovim.

Nakon zadnjeg službenog susreta, Lipik je u dvije naredne sezone uspješno igrao u 4. i 3. Hrvatskoj nogometnoj ligi osvojivši dvije titule, da bi sezonu poslije zbog financijske blokade od strane Porezne uprave klub odustao od natjecanja, iznova se registrirao i krenuo u natjecanja od najniže lige, 3. ŽNL idući godinu po godinu naprijed i sada igra u 1. ŽNL.

S druge pak strane, Hajduk je iduće sezone osvojio 1. mjesto u 1. ŽNL i postao stabilan četveroligaš u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Slavonije i Baranje tako da nisu nikada imali priliku poslije igrati u istom rangu, a nije ih spojio niti kup.

Među tim klubovima nema otvorenog neprijateljstva, ali nema baš ni suradnje pa su se i prijateljske utakmice prorijedile. Ipak, ovoga ljeta, nakon više godina, odigrane su dvije na turnirima u Dobrovcu i Pakracu i u obje je Hajduk pobijedio: u Dobrovcu 3:2, u Pakracu 5:1.   Dakako, to nipošto ne znači da je pobjednik već poznat. Tim više što se radi o kup utakmicama koje su prepune iznenađenja i time su dodatni mamac za publiku koja i inače voli ove utakmice.

Potvrđuje to i, sada već pomalo nevjerojatan podatak: kako je izvijestio novinar Pakračkog lisita Mario Barać, na zadnjoj službenoj utakmici prije devet godina u Pakracu bilo je 400 gledatelja, a pola godine ranije u Lipiku 350. Od tada takve nogometne „fešte“ nije bilo. Poklopi li se lijepo vrijeme, uz činjenicu da je ipak radni dan, možda u srijedu pakračke tribine budu ponovo ugodno popunjene, a gledatelji zadovoljni kvalitetnom nogometnom predstavom.

Od pakračkih i lipičkih klubova samo pobjednik ove utakmice će ostati u natjecanju jer su svi ostali već ispali.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email