SREDNJA ŠKOLA PAKRAC Učenici darivali djecu Dječjeg doma

SREDNJA ŠKOLA PAKRAC Učenici darivali djecu Dječjeg doma

Kako bi u ova predblagdanska vremena barem malo uljepšali svakodnevicu djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, učenici petog razreda medicinskog smjera pakračke srednje škole sa svojim nastavnicama obišli su jučer lipički Centar za pružanje usluga u zajednici (Dječji dom) i predali im vrijednu donaciju igračaka, knjiga i društvenih igara za koje su sami prikupljali novčana sredstva.

Inicijatorica ove akcije, nastavnica Ana Nježić, rekla je da su učenici izrađivali plakate i kutije za prikupljanje donacija te poticali jedni druge na sudjelovanje, a novce su sakupljali na razini škole, od učenika i nastavnika, pri čemu je ukupan iznos premašio sva njihova očekivanja. „Ovim putem bih htjela zahvaliti svim svojim kolegama na zajedništvu, ali i učenicima jer je akcija poprimila velike razmjere dobrote i empatije, a najviše ljubavi. Želim da se naši učenici ponose time što su učinili, a nisu učinili malu stvar, pokrenuli su lavinu suosjećanja i humanosti i pokazali srž nas samih“, rekla je nastavnica Nježić i dodala da im je želja da ovo darivanje postane tradicionalno.

Na upit jednog mališana zašto su im donijeli te igračke, učenici su odgovorili „Da vas iznenadimo!“ Iako se zbog maski na licu to nije vidjelo, pakrački srednjoškolci su ovim hvalevrijednim potezom itekako iznenadili, ali i izmamili osmjehe na lica ove djece čime su dobili potvrdu da su učinili pravu stvar.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email