SREDNJA ŠKOLA PAKRAC Početak ponovo bez udžbenika

SREDNJA ŠKOLA PAKRAC Početak ponovo bez udžbenika

Intoniranjem državne himne i zajedničkim prvim školskim satom jutros je započela nova školska godina za 413 učenika Srednje škole Pakrac što je nakon puno godina povećanje za tri učenika u odnosu na lanjski rujan.

Na prvom okupljanju u holu škole njih su pozdravili poželjevši im, osim dobrodošlice, puno uspjeha u radu, ali i ugodan boravak i zabavu u Pakracu, ravnatelj Dario Čilić i pedagoginja Anita Dašek. Nakon toga razrednici prvih razreda su prozvali svoje nove učenike u smjerovima opće gimnazije, medicinske sestre/tehničari (dva razreda), fizioterapeutski tehničari, građevinski tehničari, te stolari, ukupno 92 učenika.

Niti ove godine Ministarstvo nije uspjelo pravodobno osigurati udžbenike za učenike koji sudjeluju u eksperimentalnom programu kako su obećali. Tako da prvog nastavnog sata u školu nije stigao niti jedan udžbenik za učenike 2. razreda gimnazije koji su trebali dobiti komplet udžbenika za sve predmete te učenike 2. razreda fizioterapeuta i građevinskih tehničara koji nastavljaju slušati eksperimentalni program u predmetima hrvatski i strani jezik, te matematika. Podrobnijih informacija na tu temu u školi nema, kao niti uputstva što s lanjskim kompletom udžbenika za prvi razred istih ovih eksperimentalnih programa koji ove godine više ne vrijede.

Kako ritam školskih praznika od ove godine određuje svaka županija za sebe, u Požegi su odlučili da će srednjoškolci naše županije zadržati dosadašnji ritam što znači da će trotjedni zimski raspust početi 20. prosinca.

S radom jučer poslijepodne je počeo i učenički dom u kojem je popunjeno svih 156 mjesta.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email