SREDIŠTE GRADA: Sajam već počeo

SREDIŠTE GRADA: Sajam već počeo

8. sajam „Slavonski banovac“ koji se danas održava u središtu grada je već počeo. Dio od više 80 prijavljenih  izlagača na štandovima je svoju robu izložio i prodaja je započela još u 9 sati. Dio njih tek postavlja robu na jučer pripremljenim štandovima.

dsc_7245

Stigli su i gosti iz Slovačke koji već na štandu spremaju svoje delicije, a u punom pogonu je i kotao Udruge Mađara Pakraca koji kuhaju paprikaš.

dsc_7249

Prva službena sajamska manifestacija počinje u 11 sati stručnim predavanjem i okruglim stolom na temu „Program ruralnog razvoja i koraci kako doći do bespovratnih sredstava“ koje će biti organizirano u gradskoj vijećnici u dvorištu kurije Janković.

dsc_7248

Svečano otvorenje sajma će biti upriličeno u 13 sati u velikom šatoru koji je na središnjem gradskom trgu postavljen za ovu namjenu još jučer. U istom prostoru od 14 sati slijedi kulturno – umjetnički program, a od 15 sati u dvorištu kurije Janković započinje natjecanje kroz igre za djecu. Na istom mjestu iza 16 sati će se kroz igre natjecati i odrasli. U velikom šatoru će od 15,30 biti organizirano proglašenje pobjednika 7. županijskog natjecanja u kvaliteti meda.

Na Grahfestu 58 natjecatelja

Početak Grahfesta, za koji se prijavilo 58 natjecateljskih ekipa najavljen je za 16 sati, a očekuje se da će proglašenje pobjednika biti oko 20 sati kada će graha vjerojatno biti dovoljno za sve.

Sajam će biti zaključen u večernjim satima velikom koncertom Tamburaškog sastava „Begini“ od 21 sat, uz besplatan ulaz za sve posjetitelje.

Uz već spomenutu bogatu gastronomsku i ugostiteljsku ponudu, posjetitelje očekuju i brojni drugi sadržaji, zatim zabavni park za djecu, vožnja kočijom gradskim ulicama kao i još neka iznenađenja.

dsc_7246

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email