SPORTSKE IGRE BRANITELJA: 300 sudionika na pakračkim borilištima

SPORTSKE IGRE BRANITELJA: 300 sudionika na pakračkim borilištima

Pakrac je danas domaćin 6. Sportskih susreta branitelja iz redova policije RH. Na njima će se natjecati u malom nogometu, kuglanju, šahu streljaštvu i belotu oko 300 sudionika iz 14 policijskih braniteljskih udruga iz Novske, Vukovara, Siska, Virovitice, Imotskog, Petrinje, Osijeka, Daruvara, Slavonskog Broda, Kutine, Požege, Garešnice, Čazme i Pakrac -Lipika. Pakrački branitelji s oko 30 natjecatelja su zastupljeni u svim disciplinama.

DSC_6115

Natjecanja se do 15 sati održavaju u sportskoj dvorani, gradskom stadionu, kuglani i streljani u Dobrovcu, a proglašenje pobjednika i podjela nagrada bit će održana u 15 sati u restoranu na lipičkim bazenima.

Otvarajući igre sudionike su pozdravili u gradu heroju lipički gradonačelnik Vinko Kasana, dožupan Ferdinand Troha,  Marijan Smerlić, predsjednik Zajednice udruga hrvatske policije, Miroslav Vacek, izaslanik ministra branitelja  te Davor Huška, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova EU. Svi oni su govorili o značaju hrvatskih branitelja te o Pakracu i Lipiku kao mjestima s velikim doprinosom u obrani Hrvatske podsjećajući da je u Pakracu počeo Domovinski rat i završila operacija „Bljesak“. Igre je otvorila Dragica Želimorski, predsjednica Udruge udovica poginulih branitelja Pakraca i Lipika i majka policajca.

Pokrovitelj igara je Ministarstvo branitelja, a organizator je Udruga hrvatske policije iz Domovinskog rata Pakrac-Lipik čiji je predsjednik Miroslav Ivančić  poželio sudionicima ugodan boravak u našoj sredini  pozvavši da dođu opet.

3

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email