SPORTAŠI NA ČEKANJU DO 1. TRAVNJA Otkazana sva sportska natjecanja!

SPORTAŠI NA ČEKANJU DO 1. TRAVNJA Otkazana sva sportska natjecanja!

Odlukama matičnih Saveza, a sukladno preporuci Središnjeg državnog ureda za sport i preporuci stožera za civilnu zaštitu, sva nogometna, rukometna i kuglačka natjecanja, kao i mnoga druga, suspendirana su do 1. travnja.

Kako doznajemo od predstavnika pakračkih klubova u ovim natjecanjima, većina njih će nastaviti s redovnim treninzima, ako u narednim satima nadležna tijela ne odluče drugačije. Za treninge se preporučuje pridržavanje svih higijenskih i sigurnosnih uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, kako bi se odvijali u što sigurnijim uvjetima po zdravlje sportaša.

„Sukladno preporuci Središnjeg državnog ureda za sport o odgodi svih međunarodnih i nacionalnih sportskih natjecanja svih razina, a imajući u vidu preporuke stožera za civilnu zaštitu i novonastalu situaciju u Republici Hrvatskoj, odnosno porast broja zaraženih, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza i nadležna tijela donijeli su odluku o prekidu svih nogometnih natjecanja u Hrvatskoj – muških, ženskih, malonogometnih, svih liga HNS-a, međužupanijskih i županijskih liga, Hrvatskog kupa, odnosno svih utakmica mladeži, seniora i veterana – do 31. ožujka 2020. godine“, piše u objavi Hrvatskog nogometnog saveza.
„Zbog novonastale situacije s korona virusom donosi se odluka da se odgađaju sva kuglačka i bowling natjecanja do daljnjega. Odluka stupa na snagu odmah te ista vrijedi za sve stupnjeve natjecanja (županijska, regionalna i državna) i sve discipline natjecanja (KUP, Prvenstva RH itd.). Utakmice se ne smiju igrati ni uz suglasnost oba kluba. Odluku o nastavku prvenstva donijet će se po smirivanju situacije“, javljaju iz kuglačkog saveza Osječko-baranjske županije
Hrvatski rukometni savez se također oglasio o obustavi svih rukometnih zbivanja u Hrvatskoj do početka travnja.
„Sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj, HRS po preporuci Središnjeg državnog ureda (SDUŠ) i Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), od 12. ožujka do 1. travnja 2020. godine obustavlja sva natjecanja, u svim kategorijama u nacionalnim ligama, kao i u svim natjecanjima u kojima bi hrvatski klubovi ili nacionalne reprezentacije bili domaćini“.
Odgodama sportskih zbivanja priklonili su se još mnogi drugi Savezi, pogotovo oni čija se natjecanja odvijaju u zatvorenim prostorima.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email