SKUPŠTINA ŽUPANIJSKE HVIDR-E: Istina čuva branitelje od zaborava

SKUPŠTINA ŽUPANIJSKE HVIDR-E: Istina čuva branitelje od zaborava

„Kroz zadnjih par godina uspjeli smo senzibilizirati hrvatsku javnost ali i politiku da je ovdje počeo Domovinski rat i zato vas pozivam da nastavite i dalje raditi za dobrobit ove domovine i promicati istinu jer na taj način nećemo zaboraviti sve one branitelje koji više nisu s nama. Ja ću i dalje ustrajati na potrebi utemeljenja Medalje “Zapadna Slavonija” kako bi se barem na simboličan način odalo priznanje svim onima koji su sudjelovali u operaciji oslobađanja ovog dijela Hrvatske, a koja je za povijest stvaranja naše države bila od izuzetne važnosti“, poručio je požeški župan Alojz Tomašević na skupštini Zajednice udruga HVIDR-e Požeško – slavonske županije, održanoj danas u vijećnici kurije Janković.

Podnoseći izvješće o radu u prošloj godini, Stipan Grgić, predsjednik Zajednice udruga HVIDR-a Požeško-slavonske županije, istaknuo je kako su članovi obilježavali sve obljetnice vezane za Domovinski rat na području naše Županije i aktivno sudjelovali u radu županijske Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Bili su redovni sudionici sportskog susreta 25. svehrvatskog ŠNIDOR-a u Makarskoj, kao i sudionici proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kaštelima, te skrbili o socijalnim i statusnim pitanjima svojih članova. U prosincu prošle godine sudjelovali su na jubilarnom 10. hodočašću hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja „Gospi Voćinskoj“, a bili su i nositelji programa obilježavanja obljetnice oslobođenja Bučja.

Za aktivnosti ŽZU HVIDR-e lani je potrošeno 32.400 kuna, dok su prihodovali 31.800 kuna, pri čemu je 13.000 dao proračun Požeško-slavonske županije, a 18.000 je pribavljeno iz državnog proračuna, odnosno od Ministarstva branitelja.

Po planu i programu županijske zajednice HVIDR-e za 2021. godinu, uz sve redovne aktivnosti i obilježavanja obljetnica iz Domovinskog rata, predviđena je organizacija okruglog stola na temu prava branitelja i članova njihovih obitelji u domeni mirovinskog i zdravstvenog osiguranja te zapošljavanja, sudjelovanje na 26. svehrvatskom sportskom natjecanju invalida Domovinskog rata te susreti branitelja Požeško-slavonske i Splitsko-dalmatinske županije, no kako je naglasio predsjednik Grgić, sve će ovisiti o razvoju situacije sa Covidom 19.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email