SKUPŠTINA UHBOL PTSP PAKRAC-LIPIK Nova predsjednica dr. Marica Topić

SKUPŠTINA UHBOL PTSP PAKRAC-LIPIK Nova predsjednica dr. Marica Topić

Ivica Mateš nakon 18 godina više nije predsjednik Udruge hrvatskih branitelja oboljelih i liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Pakrac-Lipik. On je na skupštini ove Udruge, što je danas održana u Domu hrvatskih branitelja,  podnio ostavku, a za predsjednicu je izabrana dr. Marica Topić, odlučilo je jednoglasno članstvo. Pored nje za dopredsjednika je izabran Dubravko Kovačec, za tajnika Nenad Tadić, a novoizabrani su Izvršni i Nadzorni odbor, te Sud časti jer su svi raniji zatražili razrješnice.

Mateš nije puno pojašnjavao ostavku osim zasićenošću do koje je kod njega došlo nakon 18 godina predsjednikovanja i rada te je osim čestitke izabranoj predsjednici zahvalio svima na suradnji, a naročito donatorima istaknuvši obitelj Hajduković iz Šibensko-kninske županije. Novoizabrana predsjednica dr. Topić, osim zahvale Matešu, naglasila je da Udruga djeluje 20 godina kao obitelj i nastojat će i dalje pomagati svakom članu i održati dosadašnji kvalitetan put pri čemu očekuje aktivnu suradnju svih članova.

Kako ove godine Udruga obilježava 20-godišnjicu rada za što spremaju svečanu sjednicu u lipnju, ovom prigodom su nagrađena četiri člana koji su sudjelovali u njenom osnivanju i radu svih ovih godina: Ivica Mateš, dr. Marica Topić, Antun Skalak i Petar Božić koji se zahvalio u ime svih nagrađenih naglasivši kao značajan podatak da nisu tijekom cijelog tog vremena među članstvom imali niti jedan slučaj suicida, ali i da ova nagrada i skupština ne znači njihov rastanak od Udruge.

U izvještajnom dijelu skupštine  govoreći o radu u 2019. godini dr. Topić  je pobrojala lanjske aktivnosti poput programa „Duhovne obnove“ koji su  proveli u istočnoj Slavoniji, projekt “Da se ne zaboravi“ proveden na području Šibensko-kninske županije te su sudjelovali u svim lokalnim manifestacijama obilježavanja značajnih datuma iz Domovinskog rata, suradnju s drugim udrugama i psiho-socijalne pomoći. Za to su potrošili oko 30.000 kuna dobivenih od gradova Pakraca (7.000), Lipika (5.000) i Županije (8.000), te oko 5.000 kuna prihoda od članstva pri čemu u financijsko izvješće, kako je istaknuo Mateš, nisu ušle nefinancijske pomoći donatora. U sličnom programskom i financijskom obimu je planiran rad i za 2021. godinu.

U ime gostiju, Miroslava Bagarića ispred Županije, odnosno Grada Pakraca, skupštinu je pozdravio dogradonačelnik Marijan Širac  koji je naglasio da visoka razina organiziranosti ove skupštine je odraz i pokazatelj jednako tako kvalitetnog rada na čemu je zahvalio Matešu i čestitao novoizabranom čelništvu izražavajući nadu nastavka tog rada i dobre suradnje s Gradom.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email