SKUPŠTINA UDRUGE RODITELJA POGINULIH BRANITELJA Čuvari sjećanja na žrtvu poginulih sinova

SKUPŠTINA UDRUGE RODITELJA POGINULIH BRANITELJA Čuvari sjećanja na žrtvu poginulih sinova

Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Pakrac – Lipik trenutno ima 22 člana, no unatoč tome svojim radom opravdali smo postojanje vođeni težnjom da se žrtva naše djece ne zaboravi, rekla je danas predsjednica Silvija Svjetličić na skupštini ove Udruge koja je održana u Domu hrvatskih branitelja u Pakracu.

U prošloj godini je preminulo četvero članova Udruge stoga je skupština bila djelomično izborna te je na mjesto dopredsjednice izabrana Ljubica Ivanović.

Izvješćujući o radu Svjetličić je istaknula kako su članovi unatoč životnoj dobi i narušenog zdravlja u prošloj godini pohodili u raznim obilježavanjima groblja na području Pakraca i Lipika, ali i šire,  paleći svijeće svojim poginulim sinovima dodavši da će tako nastaviti sve dok budu u fizičkoj mogućnosti. Osim obilježavanja značajnih obljetnica iz Domovinskog rata Udruga je ugostila srodnu udrugu iz Varaždina te bila aktivna u radu Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja.

Udruga je za sve aktivnosti u prošloj godini prihodovala oko 1400 kuna od članarina te po 2000 kuna im je osigurano iz pakračkog i lipičkog gradskog proračuna.

Skupštini je nazočilo više predstavnika braniteljskih udruga Pakraca i Lipika, kao i Marija Lokner – Zanetti u ime Grada Lipika, a pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević zahvalila je na radu i očuvanju sjećanja, ne samo na žrtvu svoje djece, nego na sve poginule branitelje. Gradonačelnica Blažević izrazila je podršku i ponudila pomoć kad god je potrebno te dodala kako žrtva branitelja neće biti nikad zaboravljena, posebno i zbog izrade monografije o Domovinskom ratu na pakračkom području, kao i izgradnje budućeg središnjeg obilježja poginulim braniteljima čiji se završetak očekuje do 2021. godine.

.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone