SKUPŠTINA UDRUGE INVALIDA RADA Zlatko Pečanić novi predsjednik

SKUPŠTINA UDRUGE INVALIDA RADA Zlatko Pečanić novi predsjednik

Izbor predsjednika bila je najvažnija i najteže odrađena točka skupštine Udruge invalida rada Pakrac-Lipik koja je prijepodne održana u njihovim prostorijama u Cesarčevoj ulici u Pakracu.

Skupština je započela bez unaprijed pripremljenog kandidata i bez želja ikoga od 20-tak prisutnih članova Udruge da se prihvate te dužnosti u narednom četverogodišnjem mandatu. Na kraju je ipak Zlatko Pečanić prihvatio tu obvezu. Tajnik i blagajnik će i dalje biti Stjepan Poleto, a uz njih udrugu će voditi i danas izabrano peteročlano predsjedništvo.

Izvještavajući o radu u 2017. godini dosadašnja predsjednica  Zdenka Lulić istaknula je pozivanje osoba s invaliditetom da se učlane u udrugu i iskoriste povlastice kao što je manja tv pristojba, pretplata na telefon, cestarina, registracija vozila. Od aktivnosti je naglasila sudjelovanje udruge na lokalnim manifestacijama u Pakracu i Lipiku koje su nastavak provođenja njihove kreativne radionice te na raznim prigodnim manifestacijama sličnih udruga iz okolnih gradova i krovne nacionalne organizacije gdje su se natjecali u različitim sportskim igrama i družili, a i sami su jednu takvu manifestaciju organizirali u Pakracu gdje su ugostili devet srodnih udruga iz ovog dijela Hrvatske te jednu iz Slovenije. Dio aktivnosti je bio i dobrovoljni rad na uređenju svojih prostorija.

Za sve to su potrošili  28.500 kuna od čega je pakrački proračun osigurao 7.000, lipički 3.000 i županijski 5.700 kuna. U sličnom obimu i sadržaju planiraju i aktivnosti u 2019. godini s tim da im je velika želja staviti fasadu na svoj objekt u Cesarčevoj ulici za što im je samo za materijal potrebno oko 15.000 kuna.

U ime gradova čestitali su im na radu uz želje za nastavak dobre suradnje lipički gradonačelnik Vinko Kasana i pakrački dogradonačelnik Marijan Širac.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email