SKUPŠTINA UDRUGE „HRVATSKA ŽENA“ PREKOPAKRA Sveprisutne u društvenom životu grada

SKUPŠTINA UDRUGE „HRVATSKA ŽENA“ PREKOPAKRA  Sveprisutne u društvenom životu grada

Nastavak aktivnosti po kojima su prepoznatljive, uz dobru suradnju sa ostalim prekopakranskim udrugama bit će glavne značajke rada udruge „Hrvatska žena“ iz Prekopakre i ove godine, istaknuto je na skupštini Udruge održanoj sinoć u Lovačkom domu u Matkovcu.

Izvješćujući o radu u prošloj godini predsjednica Dubravka Laučan istaknula je kako su nastavljene tradicionalne aktivnosti Udruge kao što su organizacija zabave za Valentinovo i Božićnog sajma u Prekopakri. Iako je Uskršnji sajam za kojeg su se pripremale bio otkazan zbog lošeg vremena, isto kao i sudjelovanje na sajmu povodom Dana Grada, nazočile su drugim događanjima gdje su izlagale rukotvorine i tradicionalne slastice koje su izradile vrijedne članice, kao što su Dani češke kulture, Sajam slavonski banovac i proslava 90 godina KUD-a Seljačka sloga. Kao i prijašnjih godina, Udruga je novčanim donacijama pomogla potrebitima, a svojim je članicama priuštila dva izleta. Predsjednica Laučan navela je kako su aktivni i na društvenim mrežama gdje redovito objavljuju slike i događanja na kojima sudjeluju.

Financijsko izvješće podnijela je Gordana Ajman, a iz njega smo doznali da su u prošloj godini prihodovali oko 62.500 kuna od čega im je Grad Pakrac osigurao 8.500 kuna.

Iz plana i programa rada za tekuće razdoblje vidljivo je da većih odstupanja u radu neće biti, Udruga će i dalje biti prisutna u društvenom životu grada, a kao prva značajnija manifestacija u organizaciji „Žena“ istaknut je Sajam u povodu Dana Grada, gdje će sudjelovati već tradicionalnom podjelom voćnih torti. Novina je ta da Udruga planira organizirati doček Nove godine u Češkom domu u Prekopakri, čemu se izuzetno vesele.

Zahvalu na radu i trudu uputio im je dogradonačelnik Marijan Širac, i pozvao je sve one koji mogu da se uključe i pomognu u radu Udruge. Također je izrazio zadovoljstvo što udruge sa područja Prekopakre surađuju i što postoji zajedništvo među njima. Na kraju im je prigodno čestitao današnji Međunarodni dan žena. Pohvale za rad i međusobnu suradnju iskazali su i Vlado Eck, predsjednik Mjesnog odbora Prekopakra, Dubravka Arland, predsjednica KUD-a „Seljačka sloga“, Antun Novak, ispred Češke Besede, Zvonko Martinović, predsjednik NK Slavonija, Višnja Klobučar, ravnateljica DV Maslačak i Tomislava Klobučar iz TZ grada Pakraca.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email