SKUPŠTINA UDRUGE “HRVATSKA ŽENA” PREKOPAKRA Dubravka Laučan ponovo predsjednica

SKUPŠTINA UDRUGE “HRVATSKA ŽENA” PREKOPAKRA Dubravka Laučan ponovo predsjednica

Dubravka Laučan ponovo je izabrana za predsjednicu, Snježana Nožarić i Đurđa Martinović za zamjenice, Maja Oblak za blagajnicu te Patricija Bahnik za tajnicu, jednoglasno je odlučeno na sinoćnjoj izbornoj skupštini udruge „Hrvatska žena“ Prekopakra održanoj u Lovačkom domu u Matkovcu.

Izvješćujući o radu u prošloj godini predsjednica Dubravka Laučan istaknula je kako su  članice sudjelovale su na svim manifestacijama najviše priređivanjem tradicionalne hrane i slastica i raznim drugim običajima specifičnim za prekopakranski kraj te pomagale drugim udrugama u organiziranju raznih obilježavanja. Pripremom hrane i organizacijom raznih druženja i zabava dobile su pohvale građana, a time ostvaruju određeni prihod kojeg utroše na nove aktivnosti. Osim što su organizirale već tradicionalni božićni i uskršnji sajam na trgu u Prekopakri koji svake godine okuplja sve više posjetitelja, redovito održavaju okoliš oko područne škole kao i oko objekta kojeg koriste za rad Udruge. Pomogle su u obilježavanju 90. obljetnice rada DVD-a Pakrac, smotri folklora, svojim proizvodima bile prisutne na svim gradskim i okolnim manifestacijama predstavljajući selo i običaje. Kao i prijašnjih godina, i prošle su sudjelovale u različitim humanitarnim akcijama, pomažući novčanim donacijama najpotrebnijima.

U prošloj godini prihodovale su oko 37.000 kuna od čega im je Grad Pakrac osigurao 6.000 kuna. Kako je istaknula Laučan, i dalje će održavati aktivnosti po kojima su prepoznate u zajednici te surađivati s drugim udrugama u cilju promocije tradicije i običaja sela.

Zahvalu za sudjelovanjem na svim gradskim manifestacijama kojima obogaćuju život lokalne zajednice uputio im je dogradonačelnik Marijan Širac, obećavši i daljnju potporu u budućem radu, a primjere odlične suradnje iskazali su i Vlado Eck, predsjednik Mjesnog odbora Prekopakra, Edo Bahnik, predsjednik NK „Slavonija“, Dubravka Arland, predsjednica KUD-a „Seljačka sloga“ te Bruno Skalnik, predsjednik DVD-a Prekopakra.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email