SKUPŠTINA UDBDR PAKRAC – LIPIK: Novinc ponovo izabran za predsjednika

SKUPŠTINA UDBDR PAKRAC – LIPIK: Novinc ponovo izabran za predsjednika

Nakon završetka revijalne utakmice između MNK Futsal Dinamo i selekcije Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac u gradskoj vijećnici je održana izborna skupština Udruge.

Aktivnosti koje su obilježile 2016. godinu odnose se na organizaciju komemoracija poginulim braniteljima, dolaska Futsal Dinama u Pakrac povodom 25. Obljetnice početka Domovinskog rata u Pakracu, obilježavanje 25. obljetnice poginulim braniteljima u Batinjanima i Gornjoj Obriježi te doček motokaravane Prevlaka – Vukovar u suradnji s MK Iohannites. Gostovali su u Sloveniji gdje su, u suradnji s drugim institucijama i udrugama, organizirali izložbe fotografija ratnih posljedica Pakraca i Lipika. Osim u Ljubljani i Mariboru, fotografije su izložili i u Pazinu, Senju i Čakovcu. Kao i do sada, nastavili su s oslikavanjem i uređenjem gradskih površina. Plan rada za 2017. godinu ne odskače od provedbe dosadašnjih aktivnosti pa se tako planira daljnje sudjelovanje u obilježavanju obljetnica Domovinskog rata, oslikavanje površina na području Pakraca i Lipika, suradnja s ostalim udrugama te promicanje vrijednosti Domovinskog rata uz sudjelovanje u javnom životu zajednice, rekao je Tomislav Novinc. U prošloj godini je Grad Pakrac za Udrugu osigurao 3000 kn, Grad Lipik 1500 kn, Županija 2800 kn, Ministarstvo branitelja 10000 kn i Čistoća Split d.o.o. 3000 kn, ali se Udruga ne financira samo iz gradskih proračuna, napominje Novinc, već iz različitih izvora, javljanjem na javne natječaje i pozive raznih institucija i privatnih donatora. Sličnim se prihodima nadaju i u ovoj godini.

Prema dogovoru, s obzirom da Udruga ne okuplja isključivo članove s područja Pakraca, promijenilo se ime Udruge u Udruga djece branitelja Domovinskog rata Pakrac i Lipik. Predsjednik Udruge ostaje Tomislav Novinc, a na mjesto potpredsjednika je izabran Dražen Brdar umjesto dosadašnjeg Ivana Macure, odlučeno je na izbornoj skupštini.

Predsjednik Dinama Matija Đulvat za kraj je zahvalio Udruzi za poziv i gostoprimstvo te dodao da će se rado odazvati i na sljedeće pozive.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email