SKUPŠTINA NK HAJDUKA Dobro iskorišten klupski jubilej

SKUPŠTINA NK HAJDUKA Dobro iskorišten klupski jubilej

Aktivnosti uz obilježavanje stote godišnjice osnutka kluba obilježile su rad Hajduka u prošloj godini, a ona je iskorištena za materijalno i propagandno jačanje kluba. Iza te obljetnice ostale su trajne vrijednosti kao što su kvalitetna rasvjeta na pomoćnom igralištu čiju je izgradnju financirao Grad s oko 100.000 kuna, uređene i opremljene klupske prostorije za što je potrošeno oko 90.000 kuna, uglavnom iz gradskog proračuna, nova traktorska kosilica vrijedna 30.000 kuna, puno nove opreme koja je s 90.000 kuna financirana na natječaju Državnog ureda za sport, vrijedna monografija i dokumentarni film o klubu, izvijestio je Marijan Prohaska, predsjednik Kluba na skupštini što je sinoć održana u klupskim prostorijama.

O treninzima i natjecanjima izvješće su podnijeli treneri svih kategorija. Dario Škariot je trener igraonice koju prosječno posjećuje 15-tak djece u dobi od tri do šest godina koji se ne natječu, ali su svejedno lani imali jedan turnir na kojem su pobijedili. Dubravko Ljevaković je trener početnika (U8) i limača (U10), kategorija u kojima trenira po 20-tak djece, mlađi se natječu u Županijskoj ligi Bjelovar gdje su lani bili prvi, a stariji u ligi Brod-Požega gdje su proljeće završili kao drugi, a jesen kao četvrti. Viktor Trbara je trener mlađih pionira (U13) u kojoj je 22 igrača (dvije igračice) imalo kroz godinu 202 aktivnosti  završivši jesen natjecanje u županijskoj ligi na drugom mjestu. Darko Kelemen je trener starijih pionira (U15), kategorije u kojoj trenira 18 igrača i koji su lani u 47 aktivnih tjedana imali 199 aktivnosti osvojivši pri tom jesenas prvo mjesto u županijskoj ligi. Dario Škariot je i trener juniora (U18) koji su proljetos natjecanja završili na uvjerljivo prvom mjestu, dok su jesenas, nakon smjene generacije trenutno drugi. Sve selekcije su zimus nastupale na malonogometnim turnirima u okolnim gradovima nerijetko ostvarivši plasmane u završnicu i ukupnu turnirsku pobjedu. Svi treneri mlađih kategorija su izrazili zahvalnost na pomoći roditelja bez kojih te brojne aktivnosti ne bi bile moguće, ali i ukazali na sve prisutniji problem pada broja djece radi čega su morali jesenas napustiti natjecanja u 1. kvalitetnoj ligi.

Govoreći o radu seniora trener Siniša Grubišić je istaknuo problem fluktuacije igrača do koje dolazi radi privatnih, bilo radnih bilo studentskih obveza igrača, kao i povreda. Oni su lani završili natjecanje u Međužupanijskoj ligi Slavonije i Baranje na 8. mjestu, a radi reorganizacije ove jeseni igraju također četvrti rang, ali u ligi Brod- Požega gdje su polusezonu završili  kao osmi, što je Grubišić u oba slučaja ocijenio kao podbačaj u odnosu na očekivanja. Od srpnja do studenog selekcija seniori koju čine 21 igrač je imala 90 aktivnosti.

Polovina sredstava iz vlastitih prihoda

Govoreći o financiranju Prohaska je istaknuo 652.000 kuna prihoda i 658.000 kuna rashoda, a minus od 6.000 kuna je pokriven sredstvima donesenim iz 2018. godine. Istaknuo je i da od 658.000 kuna prihoda je 268.000 kuna došlo preko Sportske zajednice iz gradskog proračuna (bez ulaganja u imovinu) što je 41 posto, ali i oko 275.000 (42 posto) raznih vlastitih prihoda te 14.000 kuna pristiglih iz Županije, odnosno 95.000 kuna koje je Hajduk dobio iz HNS-a što je posljedica jubileja i dva sastanka koje je klupsko i gradsko izaslanstvo imalo s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom i izvršnim direktorom Marijanom Kustićem.

Želja umjetna trava

Plan rada za ovu godinu uglavnom se odnosi na treniranje i natjecanja u istim rangovima, ali i početak izgradnje nogometnog igrališta s umjetnom travom dimenzije 66×46 metara za što je u HNS-u rezervirano 200.000 kuna pa je stoga i ovogodišnji planirani klupski budžet došao na čak 870.000 kuna.

Dogradonačelnik Pakraca Marijan Širac pohvalio je rad, a naročito način na koji je Hajduk obilježio svojih 100 godina. Zadovoljan je što klub nastoji sredstva osigurati i izvan gradskog proračuna i u velikom dijelu u tome uspijeva. On je izrazio nadu da će se realizirati željeni teren s umjetnom travom u čemu će pomoći Grad, ali se nada i sredstvima iz Državnog ureda za sport gdje je taj projekt kandidiran. Isto tako je rekao da su u gradskoj upravi počeli s izradom projekta obnove stadiona i kuglane kroz program energetske učinkovitosti.

Sadmir Delihodžić, predsjednik i Domagoj Ajman, tajnik Sportske zajednice, naročito su pohvalili činjenicu da je Hajduk više od polovine ne malog budžeta osigurao mimo transfera iz gradskog proračuna kao i način na koji je obilježen značajan klupski jubilej.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email