SKUPŠTINA KPD “SLOGA” Kroz projekte u kulturi najviše posvećeni djeci i mladima

SKUPŠTINA KPD “SLOGA” Kroz projekte u kulturi najviše posvećeni djeci i mladima

Provedba programa plesne, kino, glumačke i glazbene sekcije te projekata s fokusom na kulturu i umjetnost, hrvatski jezik, povijest i baštinu, poticanje djece i mladih na aktivno sudjelovanje u društvenom i kulturnom životu zajednice te volonterski rad u svrhu prevencije svih vrsta ovisnosti te promocije zdravog i kreativnog življenja, jedne su od važnijih aktivnosti o čemu je govorio Damir Špančić, predsjednik Kulturno-umjetničkog društva „Sloga“ na skupštini održanoj sinoć u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman.

Špančić je dodao kako i dalje nastavljaju promicati vrijednosti Domovinskog rata stoga su tijekom godine organizirali domoljubne priredbe koje obuhvaćaju filmove i koncerte. Pored toga, u ovoj godini prikazalo se 222 kino-projekcije, a tijekom godine 3733 gledatelja prodefilirala su pakračkim kinom. Istaknuo je zadovoljstvo što prostor Hrvatskog doma koriste druge ustanove i udruge za vlastite programe te privatne osobe što je znatan izvor prihoda udruzi koja samostalno održava objekt i podmiruje režijske troškove.

Ističu da su financijske obveze izvršene u roku, zahvaljujući štednji i stopostotnoj realizaciji različitih projekata od kojih su prihodovali oko 253.000 kuna, od čega su iz pakračkog gradskog proračuna dobili 48.000 kuna.

Pritom je Špančić izrazio kako je u rad i funkcioniranje Hrvatskog doma uloženo puno volonterskog rada i ljubavi, a to se vidi po broju djece i mladih s područja Pakraca i Lipika koji sudjeluju u raznim projektima te istaknuo zadovoljstvo suradnjom s Gradom Pakracom, posebno gradonačelnicom Anamarijom Blažević koja je imala razumijevanja za njihove potrebe.

Dubravka Špančić, tajnica KPD „Sloga“, istaknula je otvorenost prema zajednici kao najveću vrijednost i suradnju s osnovnom školom kao i vrtićem, ali istovremeno izrazila žaljenje što je suradnja sa pakračkom srednjom školom nedovoljna koliko bi željeli.

Na radu i upornosti čestitala im je gradonačelnica Blažević izrazivši posebno zadovoljstvo na radu s mladima, kao i suradnji koju Grad ima s Društvom, dodavši kako bi svim građanima objekt Hrvatskog doma trebao biti na ponos i čast.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email