SKUPŠTINA DPH Slavonski obožavatelji “majstora s mora”

SKUPŠTINA DPH Slavonski obožavatelji “majstora s mora”

 

Humanitarni malonogometni turnir  na kojem je nastupilo 13 ekipa iz regije, a s kojeg je sav prihod uplaćen u korist dvije pakračke obitelji izabrane po preporuci Centra za socijalnu skrb bila je najvažnija lanjska aktivnost Društva prijatelja Hajduka (splitskog) Pakrac-Lipik. Pored toga članovi Društva su u većem ili manjem broju odlazili na utakmice svog najdražeg nogometnog kluba u Split, Zagreb, Osijek, Koprivnicu i Vinkovce. Jedino su od četrdesetak takvih društava u Hrvatskoj koje je lani imalo vlastiti godišnji izbor najboljeg igrača te su u Splitu tim priznanjem darovali golmana Lovru Kalinića.

Za sve to su potrošili skromni budžet od samo 10.000 kuna koje su skupili od tridesetak sponzora i donatora pri čemu je jedan od većih bio Grad Pakrac s 500 kuna i dvije nogometne lopte s kojim su  održali humanitarni turnir, istakli su sinoć na godišnjoj skupštini Matija Brinjak, predsjednik i Franjo Eck, tajnik Društva. Pri tome članarina koju plaćaju članovi  pripada NK Hajduku.

U tri godine pakračko-lipičko društvo prijatelja nogometnog ponosa Splita je okupilo 43 člana od kojih je 15 maloljetno. Da su nogometni rezultati  Hajduka bolji i članova bi bilo više, misli Brinjak stariji koje je istaknuo da je promocija NK Hajduka, ali i gradova Pakraca i Lipika, kako je to istaknuto  na transparentu koji nose na utakmice, upisana u statut Društva te bi bilo potrebno da i Grad Lipik sudjeluje s malim sredstvima u financiranju.  Ante Propadalo je pohvalio ideju da se Društvo bavi humanitarnim radom, ali je iz izvješća blagajnika zaključio da je humanitarna pomoć potrebna njima.

Sličan plan rada i finananciranja imaju i ove godine  s tim da očekuju da će ovogodišnji humanitarni turnir imati značajniji karakter jer je najavljen dolazak nekih bivših igrača Hajduka pa stoga očekuju i veću pomoć Grada Pakraca.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email