SKUPŠTINA ČEŠKE BESEDE PREKOPAKRA Bogatiji za monografiju i CD

SKUPŠTINA ČEŠKE BESEDE PREKOPAKRA Bogatiji za monografiju i CD

Češka beseda Prekopakra lani je proslavila 110 godina rada što su obilježili prigodnom monografijom. U jubilarnoj godini su imali 31 nastup kroz folklornu sekciju djece i odraslih te glazbenu i mješovitu sekciju. Najmanje nastupa imala je dječja folklorna sekcija čija nastavak rada je zbog malog broja zainteresirane djece upitan, izvijestio je na skupštini što je sinoć održana u Češkom domu u Prekopakri njen predsjednik Antun Roček.


Za takav rad su potrošili 109.000 kuna od čega je 10.000 osigurano iz pakračkog proračuna, 2.000 iz županije, a 32.000 su dobili od Saveza Čeha u Hrvatskoj. Tom iznosu treba još pridodati i 43.000 kuna koliko je koštalo priprema i tisak monografije što je najvećim dijelom pokriveno iz sredstava akumuliranih u prijašnjim godinama.
Što se tiče plana rada i financiranja u ovoj godini nema nikakvih bitnijih novina.


Sinoćnja skupština koju je vodio tajnik Igor Matek, a koja je održana dijelom na hrvatskom, dijelom na češkom jeziku, iskorištena je i za promociju CD na kojoj se nalazi za sada samo instrumentalna glazba koju izvodi njihov glazbeni sastav, a na koji bi u ovoj godini trebalo biti dodana još i vokalna izvedba njihovog zbora. Zbog toga je CD za sada umnožen u samo 10 primjeraka koje je dopredsjednica Slavica Plavček na svečan način uručila Alojzu Huški, voditelju glazbenog sastava.
Skupštinu su pozdravili Marija Valek iz Saveza Čeha u Hrvatskoj te Zvonko Uličnik iz Vijeća češke nacionalne manjine Požeško-slavonske županije.

Skupština je iskorištena i za kulturno-umjetnički program u kojem su osim Prekopakrana nastupili i češke besede iz Lipovljana i Jazvenika kod Siska nakon čega je održana zabava.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email