SKUGL “PAKRAC” Obilježili 50 godina rada

SKUGL “PAKRAC” Obilježili 50 godina rada

Skromnom i dostojanstvenom svečanosti te tradicionalnim natjecanjem „Derby Pakrac“ Sportski klub uzgajivača goluba listonoša „Pakrac“ danas kod njihovog golubinjaka na Praulji, obilježava 50 godina postojanja.

Obraćajući se članovima Kluba i gostima, predsjednik Zdenko Majstorović zahvalio je osnivačima, članovima kluba i svim onima koji su omogućili da se danas obilježava 50 godina organiziranog uzgoja golubova u Pakracu. Govoreći o razvoju kluba tajnik Darko Almaši je podsjetio i na osnivače istaknuvši među ostalima zasluge pokojnih Mire Dragišića, Franje Talena i Josipa Nemeta koji su inicirali okupljanje pakračkih uzgajivača i tako omogućili razvoj ove humane i sportske aktivnosti u Pakracu.

U povodu ovog jubileja predstavnik Hrvatskog saveza klubova uzgajivača golubova listonoša je uručio Klubu počasnu diplomu za doprinos za razvoj golubarstva, a pismeno priznanje je dobio i Darko Almaši.

Čestitke i pohvale za rad je izrekao i dogradonačelnik Marijan Širac poželjevši članovima kluba uspješni današnji Derbi, ali i puno drugih zadovoljstava u daljnjoj aktivnosti. Gostima iz Austrije i Slovenije je poželio ugodan boravak u Pakracu. Denis Relota, tajnik Sporstke zajednice Grada Pakraca, naglasio je da 50 godina nije lako održavati rad jednog kluba na čemu im je čestitao i pohvalio dobru suradnju sa Zajednicom. Čestitke je Klub dobio i od gostiju iz Austrije koji su naglasili da se uvijek u Pakracu dobro osjećaju.

SKUGL Pakrac danas ima devet redovnih članova i četiri počasna koji uzgajaju između 500 i  600 golubova, što letača što matičara.

Dio programa je bilo i potpisivanje Povelje o suradnji na području golubarskog sporta koji je naš SKUGL potpisao s prijateljima iz klubova „Wörtherseebote“ i „Goldeckbote“ iz Austrije te „Pismonoša“ iz Slovenije.

Drugi dio ove golubarske manifestacije je 8. Derbi Pakrac koji je počeo prije više od mjesec dana kroz četiri leta s udaljenosti od 90 do 250 kilometara,  a danas će završiti finalnim letom koji je počeo jutros u 7,15 sati u austrijskom mjestu Poysdorf, sjeveroistočno od Beča, 364 kilometra zračne linije od Pakraca. Golubari očekuju da će najuspješniji golubovi tu udaljenost preletjeti za manje od pet sati, a posljednji za dva dana o čemu ćemo izvjestiti u ponedjeljak.

Očekujući povratak golubova sa završnog leta Derby Pakrac golubari će poslijepodne imati i aukciju mladih golubova. Početna cijena goluba iznosi 30 eura, a očekivanja su da će najvrijedniji primjerci dosegnuti cijenu i od stotinu eura.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email