“SKRIVANJE” RUŠEVINA Na robnoj kući gradska obilježja

“SKRIVANJE” RUŠEVINA Na robnoj kući gradska obilježja

Zaposlenici gradskog komunalnog pogona danas su počeli s postavljanjem dekorativnog platna na ranije postavljenu noseću konstrukciju na pročelju nekadašnje robne kuće „Budućnosti“ na Trgu 76. bataljuna. Kako nam je rekao Almir Delihodžić, voditelj gradskog komunalnog pogona, do kraja dana očekuje da će biti postavljena dekoracija plave boje s prepoznatljivim pakračkim simbolom, kunom, na zapadni dio glavnog pročelja, a sutra i nastavak na njegovoj istočnoj strani.

Aktivnosti na „skrivanju“ ove ruševine, uz suglasnost vlasnika bjelovarske tvrtke PPK, započeo je gradski pogon još proljetos kada je odrađen teži dio postavljanja konstrukciju kroz koje je razvučena noseća sajla. No početkom ljeta zbog kvara vatrogasnih auto-ljestava koje su korištene za savladavanje visine radovi su bili prekinuti.

Inicijativa, kao i ne baš jednostavna tehnička rješenja, potekla su iz gradske uprave, a kao dekoracija je korišteno isto platno na kojem su oslikane fotografije starog Pakraca lani postavljene na trgovima Ivana Šretera i Franje Tuđmana.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email