U SKLOPU NACIONALNOG PROJEKTA “Ružičasti listopad” u Srednjoj školi Pakrac

U SKLOPU NACIONALNOG PROJEKTA “Ružičasti listopad” u Srednjoj školi Pakrac

Promotivnom  fotografijom na igralištu kod Srednje škole Pakrac, oko 300 pakračkih srednjoškolaca obilježilo je danas „Ružičasti listopad“ u Pakracu, akciju koja se provodi u sklopu nacionalnog javnozdravstvenog projekta Ružičasti listopad u Hrvatskoj udruge “Sve za nju”, a u koju se Srednja škola Pakrac uključila drugu godinu za redom, rekla nam je Vesna Božić, profesorica i koordinatorica projekta u Srednjoj školi Pakrac.

Tom prilikom učenice i učenici formirali su se u ružičastu vrpcu te su fotografirani iz zraka, a svaki učenik odnijet će majci i edukativni letak “Mama, budi zdrava”. Akciji su se, uz učenike, profesore i ravnatelja Daria Čilića, priključili i učenici i mentori iz Medicinske škole Šibenik koji s učenicima Srednje škole Pakrac rade na projektu „Epidemija Alzheimera“, predstavnici Grada Pakraca, kao i korisnici Udruge Latica i Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik.

Cilj ove akcije bio je osvijestiti javnost o važnosti prevencije raka dojke, posebno mlade žene,  tim više što se listopad obilježava kao Međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email