ŠIRI SE JAVNI VODOVODNI SUSTAV Za tri godine vodovod u obriješkom bazenu

ŠIRI SE JAVNI VODOVODNI SUSTAV  Za tri godine vodovod u obriješkom bazenu

 

Jedanaest naselja sjeverozapadnog  dijela Grada Pakraca (Gornja i Donja Obrijež, Veliki i Mali Banovac, Novi i Stari Majur, Kapetanovo Polje, Batinjani, Ploštine, Toranj i Omanovac) u kojima službeno živi 979 stanovnika u 335 kućanstava, za najviše tri godine dobit će vodu. Rezultat je to dugogodišnjeg projekta koji je kandidiran za bespovratna sredstva u Mjeri 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz koje je dodijeljeno bespovratno nešto više od 7 milijuna kuna.

U sklopu iste mjere Gradu Lipiku je odobreno 1.665 milijuna kuna za izgradnju magistralnog vodovoda Brekinska-Gaj kojim će na javni vodovodni sustav biti priključeno i 126 stanovnika u 48 kućanstava Brekinske.

Ugovore o tome s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi je prekjučer potpisao Marijan Pierobon, direktor Voda Lipik koje su nositelj projekta, a sinoć su na tome na tiskovnoj konferenciji u Vodama Lipik uz direktora govorili i čelnici gradova, pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević i lipički gradonačelnik Vinko Kasana.

Prema najavljenoj daljnjoj dinamici aktivnosti Marijana Pierobona, Vode Lipik imaju obvezu najkasnije kroz osam mjeseci dovršiti administrativni dio posla i raspisati natječaj za izvođača radova, a cjelokupan projekt mora biti završen u najdužem roku od tri godine.

Oba magistralna cjevovoda nastavak su izgradnje javnog vodovodnog sustava Šumetlica pa će cjevovodi za dva Majura biti povučeni od vodospremnika na Krndiji, a za ostala naselja kod Toranjskog puta, odnosno u središtu Omanovca.

Osim ovih sredstava koja u 85-postotnom iznosu osigurava Europska unija, a 15-postotnom državni proračun, Vode Lipik i Grad Pakrac su u projektnu dokumentaciju već ranije uložili skoro dva milijuna kuna, a Grad Lipik 414.000 kuna, tako da je ukupna vrijednost projekta nadogradnje pakračkog vodovoda 9,4 milijuna kuna, a lipičkog 2,1 milijun.

U pripremi projekta za kandidiranje za sredstva EU u Pakracu je uz Vode Lipik sudjelovao Poduzetnički centar Pakrac, a u Lipiku gradska uprava.

Anamarija Blažević je sinoć istaknula zadovoljstvo što će nakon jako puno godina obećavanja i pripreme projekta  dovođenja javnog vodovoda u obriješki bazen uskoro krenuti u realizaciju.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email