Udruga roditelja poginulih branitelja: Silvija Svjetličić ponovo predsjednica

Udruga roditelja poginulih branitelja:   Silvija Svjetličić ponovo predsjednica

Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Pakrac – Lipik trenutno ima 29 članova, starih i bolesnih, no unatoč tome svojim radom opravdali smo postojanje vođeni težnjom da se žrtva naše djece ne zaboravi, rekla je danas Silvija Svjetličić na skupštini ove Udruge u Domu hrvatskih branitelja u Pakracu na kojoj je ponovno izabrana za predsjednicu.

????????????????????????????????????

Članovi su u prošloj godini prisustvovali na svim komemoracijama i obljetnicama vezanim za Domovinski rat te sudjelovali na mimohodima i obilježavanjima spomena na poginule branitelje i civile u drugim gradovima. Obilježavanje i sjećanje na poginule branitelje u Batinjanima i Gornjoj Obriježi godinama je bio program koji je organizirala ova udruga, a koji zadnjih godina na komemoraciji okuplja sve više osnovnoškolske djece i nastavnika, od ove godine program će preuzeti Udruga djece branitelja Pakrac, istaknula je Svjetličić objašnjavajući kako članovi zbog zdravstvenog stanja više nisu u mogućnosti biti nositelji ove organizacije.

Do sada je Udruga u gradnju spomen kapelice u Gornjoj Obriježi  uložila dosta sredstava, nerijetko posežući i za vlastitim donacijama, a u prošloj godini uz pomoć Vlastitog komunalnog pogona Grada Pakraca popločen je prostor oko crkvice i uređen okoliš. Udruga je za sve ove aktivnosti u prošloj godini prihodovala nešto više od 15.000 kuna, od toga joj je iz pakračkog gradskog proračuna osigurano 3.500 kuna te po 5.000 kuna iz lipičkog i županijskog proračuna.

????????????????????????????????????

Članovi će i dalje održavati sjećanja na poginule branitelje te sudjelovati na uređenju buduće spomen sobe Domovinskog rata u Pakracu. Sve njihove aktivnosti, a posebno zbog toga što su gubitkom svoje djece članovi podnijeli najveću žrtvu u stvaranju domovine,  pohvalili su Slobodan Katunar, lipički dogradonačelnik, Tomislav Petrač, pročelnik pakračke gradske uprave, Stipan Grgić, predsjednik Zajednice udruga HVIDR-A Požeško – slavonske županije te Željko Špelić, predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Pakrac – Lipik dodavši kako će ih i dalje podržavati u njihovom radu i pripomoći kad god bude potrebno.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email