SBB GIANT LIGA U PAKRACU Šubr prvi, Tessariju i Jeftiniću treće mjesto

SBB GIANT LIGA U PAKRACU Šubr prvi, Tessariju i Jeftiniću treće mjesto

Protekli vikend u Pakracu su održane dvije utrke Slavonske brdsko biciklističke lige ”Giant”. Organizatori iz Titana ugostili su preko 100 natjecatelja na 9. i 10. utrci SBBL ”Giant” 2016. U subotu je vožen XCU (uphill) odnosno uspon na vrh Psunja, Brezovo polje. Oko 45 natjecatelja startalo je iz Španovice u 15 sati, a pred kojima je bio uspon dug 20-ak kilometara s oko 800 metara elevacije. Točno sat vremena za pohod na vrh Psunja trebalo je prvoplasiranom Osječaninu Tomislavu Nemetu, a dvije i pol minute iza njega se pojavio i naš Titanovac Saša Jeftinić koji je stigao treći i sada je treći u ukupnom poretku u ELITE kategoriji. Mario Šubr je stigao sedmi odnosno prvi u kategoriji VETERAN B, s vremenom 1:06:29. Vladimir Tessari je završio na 39. mjestu odnosno četvrti u kategoriji VETERAN C, s vremenom 1:58:35.

U nedjelju su se biciklisti natjecali na stazi iznad Pakraca, u šumi Kalvarija. Staza kružnog oblika ovaj put je bila duga odnosno kratka 1,9 kilometara ali s čak 100-tinjak metara elevacije. Prvi dio kruga je šumski ”single track” odnosno uspon, a drugi dio se vozio spust po ranije izrađenoj stazi za enduro biciklističku disciplinu koja je sadržavala mnogobrojne zavoje i tzv. hupsere. U 11 sati startali su Šubr i Tessari, a Jeftinić u 13 sati.

Veterani C vozili su 6 krugova, veterani B 8, a Elite natjecatelji 10 krugova. Mario Šubr je još jednom pokazao da je neuhvatljiv za svoju konkurenciju tako što je zavšio utrku na prvom mjestu, s vremenom 1:07:14. Vladimir Tessari je završio treći s krugom zaostatka za pobjednikom, s vremenom 1:01:55. Saša Jeftinić je i drugi dan osvojio treće mjesto, nakon 10 odvoženih krugova, s vremenom 1:14:57.

veteran B

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone