SANACIJA DEPONIJE CRKVIŠTE Građevinski završena, čeka se administracija

SANACIJA DEPONIJE CRKVIŠTE Građevinski završena, čeka se administracija

Sanacija deponije kućnog otpada „Crkvište“ na Krndiji je građevinski završeno. No kako je tijekom dvogodišnje sanacije došlo do izmjena u odnosu na postojeći projekt star desetljeće, prije tehničkog pregleda treba uskladiti sve papire u odnosu na stvarno stanje što će potrajati još nekoliko mjeseci. Stoga se u Komunalcu nadaju izdavanju uporabne dozvole do kraja godine kada bi s radom počelo i reciklažno dvorište za čega se oprema nalazi u  dvorištu Komunalcu još od 2015. godine.

Tijekom dvogodišnjih radova tvrtke „Radnik“ Križevci i „Koming“ Koprivnica su ekološki propisno zbrinuli smeće koje je na Crkvištu navažano desetljećima i koje sada prekriva trava, otvorili su novu kazetu za zbrinjavanja novog otpada, izgradili objekte za reciklažno dvorište, kao i svu potrebnu infrastrukturu poput asfaltnih prometnica, električne energije, vode, kanalizacije, riješili odvodnju oborinskih voda.

Investicija je vrijedna 12,5 milijuna kuna bez PDV-a, a financirali su je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 90 posto, a gradovi Pakrac i Lipik svaki s 5 posto.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email