SAJAM SLAVONSKI BANOVAC Zahvaljujući obrtnicima u Pakrac dolaze brojni gosti

SAJAM SLAVONSKI BANOVAC Zahvaljujući obrtnicima u Pakrac dolaze brojni gosti

 

Udruženje obrtnika Pakraca i Lipika tradicionalni je suorganizator sajma Slavonski banovac, a tako će biti i ove godine na jubilarnom 10. po redu Sajmu koji će u Pakracu biti održan u subotu 20. listopada.

Obrtnici su nositelji organizacije Grahfesta – natjecanja u kuhanju graha koje je već postalo naširoko poznato i koje privlači veliki broj natjecatelja iz šire regije, a i ove godine će u sklopu Grahfesta biti održana i Gastro prezentacija jela. Tradicionalno na Grahfestu i Gastro prezentaciji sudjeluju i udruženja obrtnika i obrtničke komore iz cijele Hrvatske, a tako će biti i ove godine pa su svoj dolazak u Pakrac potvrdile ekipe udruženja obrtnika iz Splita, Kaštela, Trogira, Vrbovskog, Zagreba, Vukovara, Siska, Petrinje, Karlovca, Slunja, Stubice, Krapinskih Toplica, Garešnice, Gline i Topuskog.

Prijave za sudjelovanje na Grahfestu koji započinje u 15 sati, zaprimaju se do četvrtka 18.10. na broj 098/724-669, a prema informacija koje smo dobili od Davora Lepke, predsjednika Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika, već je prijavljeno više od 40 ekipa.

Pakračkim i lipičkim obrtnicima ovogodišnji sajam ima posebno značenje jer će na njemu biti obilježeno 200 godina službenog i organiziranog bavljenja obrtom na ovom području. Tim povodom, a uz pomoć Hrvatske obrtničke komore te gradova Pakraca i Lipika, tiskana je prigodna brošura „200 godina stvaranja i zajedništva“ koja će biti svečano predstavljena u subotu 20.10., u gradskoj vijećnici kurije Janković s početkom u 11 sati, a dolazak na promociju je potvrdio i Dragutin Ranogajec, predsjednik HOK-a.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email