SAJAM PRIVUKAO NOVINARE IZ ZAGREBA Ugodno iznenađeni Sajmom i Pakracem

SAJAM PRIVUKAO NOVINARE IZ ZAGREBA Ugodno iznenađeni Sajmom i Pakracem

 

Subotnji vrlo dobri 9. sajam Slavonski banovac jednako tako bi narednih dana trebao biti popraćen u medijima. Razlog tome je što je Grad u suradnji sa Sanelom Dropulić,
voditeljicom Virtualnog ženskog poduzetničkog centra  iz Zagreba, organizirao na sajam dolazak autobusa s 26 novinara iz različitih redakcija (HTV, Nova, RTL, Slavonska televizija, Radio Antena, Večernji list, specijalizirani poljoprivredni i gastro časopisi,  različiti portali i slobodni novinari).

Oni su po dolasku oko 10 sati prošetali gradom u društvu gradonačelnice Anamarije Blažević i Davora Huške, pomoćnika ministrice regionalnog razvoja, nakon čega su se uputili na Planinarski dom Omanovac. Vratili su se na svečanost otvaranja, a  nakon ručka su ih na razgovor u Poduzetničkom centru Pakrac primili gradonačelnice, pomoćnik ministrice i Ivana Orban, direktorica PC Pakrac.

Orban i D. Huška su ih upoznali s nastankom i razvojem poduzetničke zone, poduzetničkog inkubatora i Poduzetničkog centra Pakrac, dok je gradonačelnica Blažević govorila o daljnjim planovima i poticajima koje Grad daje poduzetnicima.  Obišli su obadva pakračka poduzetnička inkubatora i saslušali iskustva Denisa Zandone, suvlasnika i direktora tvrtke Icesa koji je sada pri kraju pete godine stanovanja u inkubatoru.

Novinari su se najaviše interesirali o mogućnostima kupovina nekretnina na području Pakraca, migracijskim kretanjima, zaposlenosti i nezaposlenosti, stručnoj osposobljenosti stanovništva.

U razgovoru, iz kojeg je bilo primjetljivo da je većina njih prvi put u Pakracu,  su novinari istaknuli iznenađenje kako brojnošću i raznovrsnošću sajma, tako i gospodarskim potencijalima Pakraca i poticajima koje mogu ostvariti poduzetnici registracijom gospodarskih čimbenika u Pakracu, ali i zamjerili gradskim strukturama što  sve te mogućnosti, premalo plasiraju kroz državne medije tako da je to stanovništvu izvan regije nepoznato.

Naravno da ova činjenice ima i drugu svoju stranu, a to je da su državni mediji, naročito televizije,  za Pakrac zainteresirani samo kada se događa nešto loše, odgovorili su im domaćini. Tome u prilog ide i činjenica da je najavljeni broj novinara, dan prije polaska, prepolovljen jer su državni mediji svoje novinarske ekipe u subotu preusmjerili u praćenja slučaja Agrokor.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email