Obilježavanje VRA "BLJESAK": Sajam, natjecanja i koncerti

Obilježavanje VRA "BLJESAK":   Sajam, natjecanja i koncerti

Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, podružnica Požeško-slavonske županije, ogranak Pakrac-Lipik, u suradnji sa Županijom Požeško-slavonskom, te Gradovima Pakracom i Lipikom, organiziraju obilježavanje 21. godišnjice VRO „Bljesak“ kao i dan branitelja Grada Pakraca, pod nazivom „SUSRETI PRIJATELJA-BLJESAK 2016“.

I ovogodišnje obilježavanje 21. obljetnice VRA „Bljesak“ 30. travnja (subota) proteći će u znaku sportskih događanja, sajma udruga, druženja te odavanja počasti poginulim braniteljima.

Obilježavanje „Bljeska“ započinje u 9,30 sati polaganjem vijenaca za poginule hrvatske branitelje na Rimokatoličkom groblju u Lipiku i Pakracu. U 10,30 sati predviđeno je otvaranje „Susreta prijatelja – Bljesak 2016“ u Ulici hrvatskih velikana gdje će se predstaviti i lokalne udruge i obiteljska gospodarstva na sajmu udruga, a u 11 sati započet će natjecanja u kuglanju, visećoj kuglani, šahu, pikadu, belotu dok se proglašenje pobjednika očekuje oko 14,30 sati. Tijekom događanja građani će moći i razgledati izložbeni postav vojne i ratne povijesti profesora Marija Tušeka u zgradi Turističke zajednice Grada Pakraca od 11 do 13 sati.

Druženje će se nastaviti i oko 16 sati kada će nastupiti tamburaški sastav „Lipa“ i kulturno – umjetnička društva sve do 19 sati kada će biti služena sveta misa za sve poginule hrvatske branitelje u pakračkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Obilježavanje će završiti večernjim koncertom klape Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“ s početkom u 20 sati u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman, a ulaz je za sve građane besplatan.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email