SAJAM DJEČJEG PODUZETNIŠTVA Osnovnoškolci oduševili kreativnošću i znanjem

SAJAM DJEČJEG PODUZETNIŠTVA Osnovnoškolci oduševili kreativnošću i znanjem

Osnovnoškolci su još jednom pokazali svoju inovativnost, kreativnost i znanje o Pakracu, ovaj put u okviru obilježavanja Dana grada Pakraca. Tako su danas u dopodnevnim satima ispunili Ulicu hrvatskih velikana svojim rukotvorinama izloženima na petnaest štandova. Sudjelovali su učenici Osnovne škole braće Radića Pakrac i područnih škola iz Badljevine, Prekopakre i Donje Obriježi pod mentorstvom svojih učitelja. U moru šarenila i izbora, svatko je za sebe mogao pronaći odgovarajući predmet i kupiti ga po simboličnoj cijeni.

Prvašići su izložili ukrasne kutijice, magnete, slike ukrašene kamenčićima, podmetače, ogrlice i slike od glinamola, a drugi, treći i četvrti razredi zidne držače ključeva, narukvice i ogrlice, okvire za slike te cvjetnjake ukrašene decoupage tehnikom. Petaši su izradili brošure o Pakracu, licitarska srca i ukrasne boce. Učenici organizirani u poduzetničke timove posjetiteljima su ponudili magnete oslikane šarenim detaljima i natpisima, ukrase od vune, svijećnjake i sapune organske proizvodnje načinjene od jestivih boja. Od ponuđenog asortimana tu su i slagalice, podmetači za čaše pakirani u setove, drvene igračke, klepetaljke i krpene lutke. Ekološki osviješteni učenici šestih razreda sami su napravili sapun za rublje, kuglice za kupanje, kuglice za toalet, omekšivače rublja, tekući prašak i osvježivač zraka. Područna škola Donja Obrijež predstavila se cvijećem od krep papira, okvirima za slike i košaricama, Badljevina ogrlicama, visećim naušnicama i prstenjem, a Prekopakra oslikanim platnenim vrećicama, kućicama za ptice, mirisnim svijećama od recikliranog materijala, košaricama od papira i uredskim organizatorima.

Sajam dječjeg poduzetništva upotpunio je kviz „Volim svoj grad” u kojem su se natjecali učenici petih razreda OŠ braće Radića Pakrac podijeljeni u 4 skupine-plava, žuta, zelena i crvena. Učenike su za kviz pripremale Anita Pavlečić, knjižničarka, Zdenka Pelikan, učiteljica povijesti i Vlatka Bakarić, učiteljica informatike. Pitanja su bila raspoređena u šest skupina o starijoj i novijoj povijesti Pakraca, a odnosila su se na prepoznavanje građevina i ulica u kojima se one nalaze, Domovinski rat, njegove žrtve, logor Bučje, operaciju Bljesak, industriju, poznate i značajne Pakračane, sport, nazive pakračkih manifestacija i turizam. Prvo mjesto odnijela je crvena skupina s 28 osvojenih bodova, a učenici su nagrađeni izletom za cijeli razred u izletište „Na Malenom brijegu”, seoski turizam u Velikom Grđevcu kod Bjelovara.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email