ŠAHOVSKI KLUB PAKRAC-LIPIK Ambiciozni planovi za ovu godinu

ŠAHOVSKI KLUB PAKRAC-LIPIK Ambiciozni planovi za ovu godinu

Šahovski klub „Pakrac-Lipik“  ima za ovu godinu ambiciozne planove jačanja kako u kadrovskom tako i u organizacijskom pogledu, istaknuto je to na prošlog vikenda održanoj skupštini Kluba gdje je predsjednik Zlatko Ivanić u izvješću podsjetio da su lani natjecanje u 3. HŠL u konkurenciji 10 ekipa zauzeli šesto mjesto. Natjecanje polovinom ožujka nastavljaju u istoj ligi, ali igrački pojačani jer su se u klub vratili bivši igrači Josip Krimer i Stevo Rađenović koji bi uz majstorskog kandidata Nenada Kuzmanića trebali biti uzdanice u natjecanju.

Pored seniora, kojih je sada deset, omasovili su i svoju kadetsku ekipu (do 16 godina starosti). Dolaskom triju djevojaka  natjecatelja kadeta će biti sedam te će se moći uključiti u kadetsku ligu Slavonije (momčad ima 4 natjecatelja/ice) gdje će odigrati u tri subote devet mečeva. Lani radi nedostatka kadeta su se mogli natjecati samo u pojedinačnoj konkurenciji.

Osim ovih natjecanja Klub i ove godine planira organizirati šahovski turnir povodom Dana Grada Pakraca kao i Memorijal Andrije Jurkovića, koji se istim povodom igra u Lipiku, ali i sudjelovati na prijateljskim turnirima i mečevima u okolnim gradovima.

U organizacijskom smislu klub je lani  izradio web i FB stranicu, a ove godine je započeo razgovore s kolegama s Požeštine oko zanavljanja rada Županijskog šahovskog saveza nadajući se da će time imati i kakav takav pristup dodatnim izvorima financiranja. Naime, klub je lani potrošio za aktivnosti 20.600 kuna, 300-tinjak manje od prihoda i to 10.000 iz proračuna Lipika i 7.700 iz pakračkog proračuna. No ove godine im uz ove neophodne troškove treba i dodatna sredstva za kotizaciju za juniore, kao i za nabavku novih digitalnih šahovskih satova.

Također u planu im je ove godine nastaviti lanjske započete aktivnosti kao što je program „Šah u školama“ radi popularizacije šaha među najmlađima i angažiranja novih igrača, kao i iz istih razloga nastaviti izgradnju velike šahovske ploče unutar pakračkog sportskog parka na jugu grada.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email