SABORSKI IZBORI U NAŠOJ IZBORNOJ JEDINICI:15 lista, 210 kandidata, jedan Pakračanin

SABORSKI IZBORI U NAŠOJ IZBORNOJ JEDINICI:15 lista, 210 kandidata, jedan Pakračanin

Na rujanskim izborima za Hrvatski sabor u našoj 5. izbornoj jedinici (Požeško-slavonska, Brodsko-posavska i Vukovarsko-srijemska županija) na glasačkim listićima nalazit će se 15 lista s po 14 kandidata tako da za 14 saborskih  mjesta konkurira ukupno 210 kandidata.

Od tog broja samo je jedna osoba s područja Pakraca i Lipika. Igor Matek, upravitelj LAG-a Zeleni trokut, je trećepostavljeni kandidat na Neovisnoj listi koju je formirala seljačka udruga, što baš ne obećava ulazak u Sabor.

Na listama koje birači u pravilu najčešće zaokružuju, HDZ i koalicijska lista koju predvodi SDP, i s koje se najčešće ulazi u Sabor, iz naše županije je pet kandidata.

Treće postavljeni na  listi HDZ je Franjo Lucić iz Pleternice, osmi je Požežanin Darko Puljašić, a 13. Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice. Koalicijsku listu SDP/HNS/HSS i HSU predvodi prvopostavljeni Zdravko Ronko, a na zadnjem 14. mjestu je Martina Vlašić iz Požege.

Izbori su 11. rujna, a izborna kampanja započinje danas.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone