RUJANSKI SABORSKI IZBORI Među HDZ-ovim kandidatima Huška i Blažević

RUJANSKI SABORSKI IZBORI Među HDZ-ovim kandidatima Huška i Blažević

Potencijali kandidati za listu HDZ-a u 5. izbornoj jedinici za rujanske saborske izbore su Davor Huška i pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević.

Prema napucima središnjice HDZ-a svaka županijska organizacija  je trebala poslati dvostruko više kandidata od mjesta koja joj potencijalno pripada na listu u izbornoj jedinici. . Za Požešku-slavonsku županiju to je značilo šest kandidata te su kao prijedlog Županijskog odbora HDZ-a u središnjicu poslani Franjo Lucić, Antonija Jozić, Alojz Tomašević i Darko Puljašić i spomenuti dvoje Pakračana.

„To je veliko priznaje za mene i gospođu Blažević jer smo se našli među 28  kandidata iz cijele izborne jedinice bez obzira hoćemo li u konačnosti biti na listi od 14 kandidata i bez obzira na mjesto na toj listi. Naravno da sam zainteresiran za pojavljivanje na listi. No od dužnosti saborskog zastupnika više sam zainteresiran za obnašanje dužnosti u izvršnoj vlasti i osobno bih vrlo rado i u narednom mandatu obnašao dužnost koju obnašam posljednje pola godine, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije, rekao nam je Davor Huška.

Huška smatra da bi njegovo pojavljivanje na listi HDZ-a, uzimajući u obzir ranije političke dužnosti koje je obnašao na mjestu gradonačelnika Pakraca (2004-2016. godine) i saborskog zastupnika u jednom mandatu (2008-2012. godine), a prije svega dužnost koju obnaša posljednjih pola godine, bio  za HDZ pozitivan i da bi birači to prepoznali i pozdravili, ne samo na području Pakraca i Lipika nego  u cijeloj izbornoj jedinici.

Upitan za posljednja događanja u HDZ-u, Huška ističe da s lokalne razine, kao što su podržali dolazak Andreja Plenkovića na čelo HDZ-a pozdravljaju i njegove prve poteze pa i  povratak Milana Kujundžića i Dragu Progometa u HDZ. No o povratku bivših članova koji su HDZ napustili u isto vrijeme na lokalnoj razini, primjerice Damira Špančića, nije razmišljao i nije se interesirao što stranački statut u tom slučaju propisuje.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email