RK “LIPA” – NAJAVA SEZONE Lopar&Pipal: “Uz pojačanja napadamo vrh”

RK “LIPA” – NAJAVA SEZONE Lopar&Pipal: “Uz pojačanja napadamo vrh”

Pakračko – lipički rukometaši „LiPe“ već se desetak dana pripremaju za novu sezonu 3. HRL Istok u kojoj su prošle godine zauzeli solidno 5. mjesto. Ove sezone, kako tvrde, priča bi trebala biti drugačija i ako se obistine najave o jačanju igračkog kadra već sada možemo naslutiti da se priprema “juriš” na sam vrh prvenstvene tablice i eventualni plasman u 2. HRL. Barem tako tvrde predsjednik i prvi operativac kluba Mario Lopar odnosno trener Vladimir Pipal.
– S pripremama smo krenuli 16. kolovoza i trenirat ćemo većinom u Pakracu, osim što ćemo fizički dio priprema odraditi na Omanovcu. Početak prvenstva je najavljen za vikend 21./22. rujna, a do tad ćemo uz trenažni proces odigrati i desetak utakmica s jačim protivnicima. Siguran sam da ćemo ove godine biti igrački spremni da se potučemo i s onim najjačim ekipama lige, optimističan je prvi čovjek struke Pakračana Vladimir Pipal.
Igrački će „LiPa“ u sezonu ući jača. „Dogovor je postignut s dvojicom igrača kutinske Moslavine, radi se o dva reprezentativca Hrvatske u 1996. godištu Ivan Friš i Mariel Klašnja. Prvi je pivot, drugi odličan obrambeni igrač, a napadački polivalentan jer može pokriti poziciju krila i vanjskog. Osim njih možda i najveće pojačanje je povratak Smiljčića iz inozemstva i on će ponovo obući plavi pakrački dres“ zadovoljan je i novi predsjednik kluba Mario Lopar. On vjeruje u momčad i najavljuje borbu za sam vrh tablice što bi osiguralo plasman u viši rang, koji je pakračkim rukometašima itekako primamljiv iz sportskih, ali i financijskih razloga.
Jučer je u pakračkoj dvorani odigran pripremni turnir na kojem su uz domaćina sudjelovali veterani Novske, Daruvar te drugoligaš RK Sisak. Naši su rukometaši u tri odigrane utakmice zabilježili sva tri poraza. Od veterana Novske izgubili su s 22:23, protiv vrlo jakog Siska 26:43 te od Daruvara 27:30.
Sljedeću pripremnu utakmicu RK LiPa igra već u srijedu protiv ekipe Požege.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email