Andrej Žili prvak svijeta u ribolovu!

Andrej Žili prvak svijeta u ribolovu!

Andrej Žili, mladi reprezentativni ribolovac iz Lipika, okitio se naslovom svjetskog prvaka u ribolovu udicom na plovak osvojenom na 21. Svjetskom prvenstvu koje je od 1. do 7. kolovoza održano u portugalskom Courshe na rijeci Sorraia. Andrej je zlatnu medalju upecao u konkurenciji četrnestogodišnjaka, a za hrvatsku trobojnicu na najvišem jarbolu bio je dostatan ulov od ukupnih 7332 grama.

Uspjeh je tim vrjedniji ako dodamo da je Andrej ovaj izvanredan rezultat izborio u konkurenciji 45 natjecatelja iz 9 zemalja, dok ostali predstavnici Hrvatske nisu uspjeli ući niti među deset prvoplasiranih.

Andrej se sportskim ribolovom bavi dvije godine, a nakon zapaženog prošlogodišnjeg ligaškog natjecanja u mlađoj kategoriji gdje je pecao za svoj ŠRD Slavonac Lipik, zaslužio je poziv u reprezentaciju i izbor među pet reprezentativaca te put na sedmodnevno prvenstvo svijeta u Portugal.

Kako i dolikuje najboljem na svijetu, Grad Lipik i ŠRD Slavonac u srijedu u 18 sati Andreju priređuju svečani doček na lipičkom glavnom trgu kod tržnice.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email