REVIJA DJEVOJAKA, SNAŠA I MOMAKA Filipu Škariotu 3. mjesto u Starim Mikanovcima

REVIJA DJEVOJAKA, SNAŠA I MOMAKA  Filipu Škariotu 3. mjesto u Starim Mikanovcima

Na 52. priredbi “Mladost i ljepota Slavonije” –  tradicionalnoj reviji djevojaka, snaša i momaka u narodnim nošnjama održanoj 23. veljače u Starim Mikanovcima – u konkurenciji osam djevojaka, pet snaša i sedam momaka, treće mjesto osvojio je predstavnik Pakraca i Požeško-slavonske županije Filip Škariot, član KUD-a Seljačka sloga iz Prekopakre.

Odlučio je tako Prosudbeni ocjenjivački sud, a kao i uvijek odlučivalo se pomno i na temelju više elemenata. Vrednovan je izgled nošnje i svi pripadajući dijelovi, ali je važno bilo i znati nositi tradicijsko ruho, lijepo ga predstaviti i znati govoriti o svojem selu i kraju, o tradicijskom životu i kulturi. Dodajmo i to da je Seljačka sloga imala i predstavnicu u kategoriji snaša gdje je nošnju i običaje svog kraja dostojno predstavila Filipova kolegica Arijana Arland.

Priredba je održana je u organizaciji KUD-a „Stari Mikanovci“ uz potporu Ministarstva kulture RH, Vukovarsko-srijemske županije i Općine Stari Mikanovci.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone