Redovi pred pakračkom tržnicom, trgovine u gradu rade cijeli dan

Redovi pred pakračkom tržnicom, trgovine u gradu rade cijeli dan

Uz pridržavane svih propisanih mjera zaštite od koronavirusa, nakon dva tjedna pauze danas na pakračkoj tržnici uz bijelu radi i zelena tržnica. Disciplinirani građani, držeći se sigurnosnog naputka lokalnog stožera Civilne zaštite, stvorili su dugačke redove čekanja ispred oba ulaza na tržnicu (posebno osposobljeni ulazi za bijelu i zelenu tržnicu). Na onoj s bijelom ponudom, u koju građani ulaze s bočne strane, osam proizvođača nudi jaja, tjesteninu, sir, kajmak, domaći kruh, piletinu te ostale pripadajuće proizvode. Popriličan interes izazvala je i ponovna uspostava zelene tržnice na kojoj je nakon dva tjedna, tijekom kojih je građanima bila omogućena samo online i telefonska kupnja uz dostavu, ponovo uspostavljena ponuda voća i povrća te ostalih povrtlarskih proizvoda. Nudi ih trinaest prodavača s propisano uređenih i označenih prodajnih mjesta. Cijene, kažu kupci koje smo usput priupitali, prodavači nišu značajnije mijenjali.
Kompromisno rješenje tržnične prodaje koje podrazumijeva čekanje u redu uz distancu, jednosmjernu cirkulaciju posjetitelja te održavanje fizičkog razmaka unutar tržnice za sada funkcionira vrlo dobro i čini se da su na svoje, koliko je to moguće u ovom trenutku, došli i trgovci i kupci.

Trgovine rade cijeli dan

Zbog omogućavanja primjerene opskrbe građana u povodu blagdana Uskrsa i Uskrsnog ponedjeljka, u razdoblju od 9. do 11. travnja u trgovinama kojima je dopušten rad određuje se radno vrijeme od 7 do 20 sati, uz poštivanje svih mjera socijalnog distanciranja, stoji u jučerašnjoj odluci Stožera CZ RH.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email