RADOVI NA TRGU Nazire se budući izgled

RADOVI NA TRGU Nazire se budući izgled

Nakon pet mjeseci od konkretnog početka radova (17. svibnja) pomalo se nazire budući izgled središnjeg pakračkog Trga bana Josipa Jelačića. Vidljivo je to i usporedbom aktualnih fotografija s gradilišta (gore) s kompjutorskom simulacijom budućeg izgleda (dolje). Većina podzemnih radova na južnoj strani trga je završena. Postavljene su sve planirane instalacije i ivičnjaci koji ograđuju buduću prometnicu, od šetnica i zelenih površina, kao i nosači i instalacije javne rasvjete.

Za idući tjedan najavljeno je od strane izvođača asfaltiranje jedine automobilske prometnice na tom dijelu trga, od zgrade “Projektnog biroa“ do ulaza u poštu. Sada je, kako intenzitetom, tako i kvalitetom radova, zadovoljna i Marija Čar, voditeljica Odsjeka za stambeno-komunalne poslove u pakračkoj gradskoj upravi od koje smo i dobili ove informacije.

Nažalost, nismo uspjeli doći do informacija o daljnjoj dinamici radova na preostalom dijelu trga koji se sada još uvijek, mada otežano, koristi za  automobilski promet, a što će zahtijevati njegovo zatvaranje, kao i „ulazak“ s radovima u Ulicu hrvatskih velikana. Problem je što kasni godinama najavljivani projekt aglomeracije kroz koji je tom dijelu grada trebala biti zamijenjena komunalna infrastruktura te se sada u gradskoj upravi traži adekvatno i svima prihvatljivo rješenje što naknadno kopanje sigurno nije.

Podsjećamo, ugovor o izvođenju radova na urbanističko-arhitektonskom uređenju Trga bana J. Jelačića i Ulice hrvatskih velikana u Pakracu vrijednih 8,8 milijuna kuna od čega 1,4 financira Grad, ostalo Fond, potpisan je u siječnju ove godine između Grada Pakraca i zajednice gospodarskih subjekata odnosno dviju tvrtki iz Slavonskog Broda; Poduzeće za ceste  i Feliks regulacija. Svečanost početka radova u nazočnosti tadašnjeg potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića je odrađena 14. ožujka, a predviđen rok završetka je 12 mjeseci od početka radova.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone