58. RADNI SASTANAK: Paketi kreditiranja za male poduzetnike

58. RADNI SASTANAK: Paketi kreditiranja za male poduzetnike

Koji su to konkretni proizvodi i pogodnosti kreditiranja Splitske banke za male poduzetnike i obrtnike te poziv svim lokalnim poduzetnicima, obrtnicima, ustanovama i udrugama za predlaganje projekata za  Strategiju razvoja Požeško-slavonske županije koja je u izradi, bile su teme današnjeg radnog sastanka ponedjeljkom održanog u konferencijskoj sali Poduzetničkog centra Pakrac.

Adriana Pepić, stručna suradnica za gospodarstvo Grada Pakraca, rekla je kako je u tijeku izrada nove Razvojne strategije Požeško-slavonske županije za razdoblje 2016.-2020. koja je temeljni planski dokument svake županije te ključni dokument politike regionalnog razvoja u kojem se određuju strateški ciljevi i prioriteti razvoja. U izradi baze projekata trebaju sudjelovati svi poduzetnici i institucije čiji su projekti od strateške važnosti, a ona se sastoji od tablica u excelu u koju se unose svi važni podaci. Mogu se pronaći, kao i sve potrebne informacije, na internet stranicama Regionalne razvojne agencije Panora te Poduzetničkog centra Pakrac. Tom prilikom Pepić je pozvala sve da se odazovu ovom pozivu jer je cilj da u bazu uđe što više projekata kako bi se povuklo i što više sredstava iz europskih fondova.

2

Pozdravljajući poduzetnike i vlasnike obiteljskih  poljoprivrednih gospodarstava koji su ostvarili bespovratne potpore gradonačelnica Anamarija Blažević  istaknula je kako je razvojna strategija dobar temelj za realizaciju ideja i ključno je kvalitetne projekte i prijedloge staviti na jedno mjesto aludirajući pri tom da je strategija Grada Pakraca još uvijek na snazi, donesena u rujnu 2013. godine na sedam godina, ali kroz mjesec dana krenut će se u njenu analizu kako bi se eventualno aktualizirali ciljevi koji su u njoj navedeni.

Konkretne pakete usluga kreditiranja malih poduzetnika i obrtnika prezentirali su Krunoslav Balentić i Mihaela Hajić, predstavnici Splitske banke, rekavši kako im je namjera, osim stanovništva, širiti mrežu suradnje i sa poslovnim subjektima, prvenstveno malim i srednjim poduzetnicima.

3

Za potencijalne korisnike Splitska banka priredila je tri poslovna paketa unaprijed definirane kombinacije financijskih alata nužnih za pokretanje posla, a za potrebe kreditiranja predstavnici su istaknuli kredite u suradnji s Europskom investicijskom bankom, kreditne linije HBOR-a, mogućnost dugoročnih i kratkoročnih kredita te objasnili način obrade kreditnih zahtjeva.

Oni poduzetnici koji su nakon prezentacije imali konkretne potrebe kreditiranja, mogli su individualno dobiti savjet i preporuku, a ostali zainteresirani prvu informaciju mogu dobiti putem službene web stranice Splitske banke ili u Poduzetničkom centru Pakrac.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email