RADIONICE U HRVATSKOM DOMU Teme: izvedbene umjetnosti

RADIONICE U HRVATSKOM DOMU  Teme: izvedbene umjetnosti

Program  nazivom Upoznavanje i promišljanje izvedbenih umjetnosti „22 ljudi sa svojstvima“, u organizaciji Kulturno prosvjetnog društva „Sloga“ i zagrebačke udruge „Bacači sjenki“ i uz sufinanciranje Ministarstva kulture, započet će 30. rujna u 18 sati, u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman kad će gostovati kazališni, filmski i TV glumac Bojan Navojec. Radi se o programu u kojem će se publika upoznati sa nepoznatim vidovima scenskih djela i vrednovanjem kazališta od onoga „iza“ scene, s proba i procesa stvaranja, do izvedbenog proizvoda.

Kroz tri gostovanja, ugledne osobe iz svijeta kazališta će u razgovoru i neformalnom druženju, podijeliti s Pakračanima svoja profesionalna i životna iskustva, a pri svakom susretu prikazat će se kratki traileri s pogledom na opus tih umjetnika, najavila je Dubravka Špančić, tajnica KPD-a Sloga.

Drugi susret najavljen je za 3. listopada kad će gostovati Davor Špišić, nagrađivani pisac, dramaturg i dramatičar, kazališni kritičar, svjetski putnik i kulturni aktivist koji će se predstaviti kao pisac starog i novog doba. Treće gostovanje je najavljeno 30. listopada, a uveličat će ga Neva Rošić koja će predstaviti svoju dugogodišnju karijeru prve dame HNK u Zagrebu, predavački i redateljski rad i objasniti cjelokupan glumački rad na filmu, u kazalištu,  radiju.

„Svi ljubitelji filma i kazališta, članovi kulturnih društava bilo koje izvedbene umjetnosti, radnici u kulturi, nastavnici i odgajatelji, djeca i mladi, pozvani su da sudjeluju u ovom besplatnom programu i upoznaju se s umjetnicima čiji opus inspirira, nadopunjuje, podržava naš rad i djelovanje“, rekla je D. Špančić.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email