RACIONALNO S VODOM Crpilište Gaj spašava vodoopskrbu

RACIONALNO S VODOM Crpilište Gaj spašava vodoopskrbu

 

Proljetos stavljeno u funkciju vodocrpilište u Gaju trenutno spašava opskrbu vodom stanovništva Pakraca, Lipika i okolnih naselja. Od jučer polovina stanovnika Lipika i sva zapadnija naselja vodu dobivaju iz tog vodocrpilišta.

Kako nam je rekao Marijan Pierobon, direktor Voda Lipik, za potrebe uredne opskrbe vodom potrošača na cijelom sustavu Šumetlica potrebno je, ako vrućine nisu prevelike, prosječno dnevno 33 litre vode u sekundi. Šumetlica je jučer davala oko 28 litara, a preostalih pet litara se dobiva iz crpilišta u Gaju tako da je sustav stabilan. No, vodu i dalje treba koristiti racionalno pa Pierobon potrošače i dalje zamoljava da se suzdrže od zalijevanja travnjaka, vrtova, pranja automobila i druge nepotrebne potrošnje kako se ne bi morala uvoditi i službena redukcija. U slučaju racionalne potrošnje, Pierobon pretpostavlja da ćemo imati urednu opskrbu u ovom izuzetno sušnom razdoblju.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone