„PUŠENJE ODBACI, LOVU NABACI“ Renata Ružička Babić: Odličan poticaj za zbogom cigareti

„PUŠENJE ODBACI, LOVU NABACI“ Renata Ružička Babić: Odličan poticaj za zbogom cigareti

Renata Ružička Babić iz Pakraca pobjednica je nagradnog natječaja Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije “Pušenje odbaci, lovu nabaci”.
Ovaj poticajni projekt provodi se već šestu godinu, a namijenjen je svim punoljetnim pušačima oba spola s više od godine dana pušačkog staža s ciljem odvikavanja od pušenja. Ove godine natjecalo se 37 osoba, a od ponoći 28. veljače kad je natjecanje započelo, narednih 30 dana bez duhana je izdržalo njih 29.
Do pobjednice se došlo izvlačenjem u nazočnosti stručnog žirija te zaključnim testiranjem nagrađenih. Osim slavljenice Ružička Babić, koja je osvojila novčani bon od 3 tisuće kuna, drugu nagradu u vrijednosti 750 kuna, uz devet drugih natjecatelja, osvojila je Kristina Colosetti iz Lipika i one su jedini nagrađeni od pet prijavljenih natjecatelja s područja Pakraca i Lipika.
Renata je diplomirana pravnica zaposlena u Bjelovaru kao viša inspektorica rada pri Državnom inspektoratu. O ranijem pušačkom stažu te dugim danima apstinencije, ali i o budućim danima s cigaretom ili bez nje, kratko je rekla:
„Dugogodišnji sam pušač, a neprekidno pušim posljednjih pet godina. Prijavila sam se na natječaj najviše zbog izazova, a prije samog početka apstinencije popušila sam 10 cigareta i spremila kutiju s ostalima. Nisam je više dirala. Posljednjih godina redovito sam pušila kutiju cigareta na dan. Uzevši to u obzir, odraditi ovo bilo je lakše nego što sam očekivala. Pripisat ću to karakteru jer držim da je prijava na ovakvo natjecanje ujedno i obaveza i ne želite iznevjeriti najprije sebe, a onda niti ostale ljude oko vas. Najveća podrška ovih mjesec dana bili su mi sinovi Slaven (13) i Juraj (10) koji niti trenutka nisu sumnjali u mamu“, kazala je Renata i dodala da ovo ne znači i potpuni oproštaj od cigarete.
Voljela bi, završila je, ubuduće zapaliti samo u društvu, svjesna kao višegodišnji pušač da u svijetu dima stvari tako baš i ne idu…

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email