Pučka pravobraniteljica u Pakracu: Najveći problem materijalno siromaštvo

Pučka pravobraniteljica u Pakracu:   Najveći problem materijalno siromaštvo

U sklopu obilaska Požeško-slavonske županije jučer je u pakračkoj gradskoj upravila boravila Lora Vidović, pučka pravobraniteljica sa suradnicima. Nju su gradonačelnica Anamarija Blažević, njen zamjenik iz redova srpske nacionalne manjine Goran Labus i pročelnik Tomislav Petrač upoznali s problemima s kojima se susreću stanovnici ovog kraja u ostvarivanju ljudskih prava. To se prvenstveno odnosi na još uvijek svakodnevni život među ruševinama, nedostatak komunalne infrastrukture u slabo naseljenim ruralnim dijelovima administrativne jedinice, slabu međusobnu prometnu povezanost kao i povezanost prema ostalim gradovima te stalno smanjivanje obima javnih usluga što izaziva seljenje javnih službi iz Pakraca poput sudstva i drugog.

Pučka pravobraniteljica je primijetila da su ti problemi identični ostalim ruralnim slabije naseljenim područjima Hrvatske. Ona je istaknula da je osnovni cilj njene posjete, osim snimanja stanja na terenu, želja da ured pučke pravobraniteljice bude što dostupniji i prisutniji stanovništvu  te ga  je pozvala  da se za pomoć u ostvarivanju ljudskih i građanskih prava obrate na telefon u Zagrebu (01 48 51 855), Osijeku (031 628 054), ili elektronskom i klasičnom poštom.

Također je naglasila da je svrha posjete poticanje lokalnih vlasti u nastojanjima da omoguće građanima ostvarivanja svojih ljudskih i građanskih prava.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email